tisdag, november 17, 2015

sifferfest!

Alltså darlings, nu blir det tokfestlig sifferbonanza!

Idag, den 17e november, har bloggen funnits i åtta år. Åtta år! Det är helt sinnessjukt länge! Det är ju nästan hela mitt vuxna liv - jag var 22 när jag började blogga, och har nu nått den ganska awesome åldern 30 år. Och bloggen har funnits med hela tiden, som en halvpersonlig kompis. Det har blivit över 1 200 inlägg, om hantverk, liv och tankar. Ibland har det kommit inlägg var och varannan dag, ibland har det gått veckor emellan. Men varje gång jag skriver blir jag glad över att bloggen finns - som kreativt utlopp, som minneslagring, som fotoutmaning, som socialt forum, som en väg att inspireras av alla er andra, som ett sätt att utvecklas i mitt stickande.


Inte nog med att bloggen fyller år, i mitten av augusti tickade bloggräknaren fram att bloggen har fått över en miljon besök! En miljon! Det är så jädra mycket! Jag vet inte exakt hur den räknar (sidvisningar eller unika besökare eller sånt), men skit i det tänker jag, en miljon är ju alltid en miljon. Så himla peppigt att så många vill kolla in här! Och jag blir så himla glad för varenda kommentar som skrivs in - nästan 5 000 har det blivit hittills!

För snart tre år sedan gjorde jag ett litet mössmönster som blev så rackarns populärt att jag fortfarande blir alldeles förvånad varje gång jag sveper förbi sidan på Ravelry. Mössan med små vågor, eller Little scallops som jag kallade det på Ravelry, har stickats och registrerats över 1 300 gånger där och ligger som favorit hos 12 000 användare. Galet!



Allt detta måste firas på något litet sätt!
Så därför vill jag lotta ut två små paket till er! Jag har inte haft tid att vara något i keramikverkstan det senaste, ehum, året (hoppas kunna ta upp det igen framöver), men har fortfarande ett litet lager av min keramik här hemma (hint hint: om man vill köpa någon keramik till jul så passa på att skicka in en beställning jättesnart!). Och från det vill jag lotta ut något litet!

I varje paket finns en liten vit mjölkkanna och 6 sotsvarta keramikknappar. Om man vill vara med i utlottningen skriver man bara en kommentar till det här inlägget. Jag drar två vinnare den 1a december! Paketen kan skickas inom Sverige, så du behöver ha en adress i landet för att kunna vara med. Tack för de här åren!

94 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra för bloggen och hurra för dig!!! Hoppas det blir många fler år.

Anonym sa...

Hurra för din blogg!
Så roligt och inspirerande att läsa och jag hoppas att du fortsätter skriva och dela med dej av ditt hantverk och dina ord kring detta.
Lena i Östersund

Mika sa...

Hurra! Jag som just funnit din blogg vill grattulera till alla fina siffror! Vill också tacka för en fin blogg och all inspiration!

Nyster sa...

Jag instämmer i hurraropen! Har ganska nyligen hittat till din blogg, efter att själv ha återupptagit mitt stickbloggande, och tycker alltid att det är lika kul att se när du har uppdaterat med något nytt. Inspireras särskilt av dina snygga bilder och din färgkänsla!

Sandra sa...

Grattis! Det är klart man ska fira när man kan :) Jag har följt din blogg ett par år och får alltid inspirstion av dina inlägg. Grå stickningar är så vackra!

Maria sa...

Stort grattis! Jag gillar verkligen din blogg, är tyvärr dålig på att lämna kommentarer dock.

marremorr sa...

Din blogg är så inspirerande, har följt den sen jag blev med dator. Hoppas du fortsätter med den, den förgyller min dag!=0)

Miriam sa...

Jättefin blogg, med jättefina skapelser!

Elin Sharew sa...

Bästa bloggen! Och om jag inte vinner en mjölkkannan ska jag allt ta och köpa en, you have my word!

Anonym sa...

Och lika länge som du skrivit bloggen så har jag läst den. En av de absolut bästa slöjdbloggarna!
/lovis

Michelle sa...

Jag är en av dina trogna läsare som sällan ger mig tillkänna, men nu har jag en väldans lust att vinna din fina kanna och kanppar! :)

Sara sa...

Vilket rart inlägg, tack själv för att du delar med dig så generöst i bloggen! Jag gillar din stil. Och nu kommer jag hålla tummarna för mig i själv i utlottningen fram till 1a dec :-D

Memmel sa...

Hurra! Hoppas på många år till med kloka och inspirerande inlägg!

Anna_dandelion sa...

Grattis!
Vilken fin utlottning! Den vill jag gärna vara med på.
Har flera av dina ljusstakar hemma, och de gör mig så glad nu i vintertid.

Figeholm.aw sa...

Hurra för din blogg!
Jag har följt dig under flera år och har blivit väldigt inspirerad. Hoppas så klart att du håller på i minst 8 år till. Och jag vill naturligtvis vara med i utlottningen.

mads sa...

Hurra hurra! Det här var ju finfint. Och vad roligt att mössan har gått så bra! Men så är det ett rasande grant mönster också. Jatack, jag är gärna med i utlottningen!
/madeleine

Beda sa...

Grattis på födelsedagen! Såklart att jag vill vara med i utlottningen.

s sa...

Åh de som är så himla fina! Hoppas och hoppas!
/Susanna

Anonym sa...

Här är en som alltid tittar in på din sida,
så mycket fint!!!
Såklart jag vill vara med i utlottningen!
kram Lotta

Iréne JB sa...

Åtta år är en imponerande tid! Minns inte hur länge jag följt dig, men ett antal år är det. En miljon är precis som du säger, en miljon. Hurra för kalas! Bloggen är ett mycket bra sätt att dokumentera oavsett hur långt det är mellan inläggen. Hoppas på att få följa dig länge till :)

Mirjam sa...

Hejsan och grattis!
Gillar din fina blogg och dina fina bilder. Ska sticka din mössa någon gång, vi får se när det blir. :)
Vill gärna vara med i utlottningen!
Mirjam

Annie sa...

Grattis på bloggfödelsedagen! Jag blir alltid lika glad när jag ser att du skrivit ett nytt inlägg på bloggen. Otroligt inspirerande!

Unknown sa...

Oj oj riktigt imponerande! Men du har en jättefin blogg så det är klart du får besök. Ser framemot fortsatta inlägg heja heja.

Löpmaskan sa...

Grattis till alla fina siffror! Så himla fina priser också, klart man vill vara med i utlottningen.

Lilla07an sa...

Grattis till en miljon! Och 8 år! Du har helt rätt...en miljon är en miljon. Sjukt mycket! Hoppas du fortsätter blogga i minst 8 år till.

Anonym sa...

Grattis till dej och din fina blogg! Kan inte se mej mätt på din vimpeltröja så jag slänger återigen ut en förfrågan om beskrivning till den :) Din fina keramik skulle heller inte vara fy skam att använda här hemma. Kram från Sonja i Norr

eddy sa...

å så roligt! stort grattis maria, vi är många som är glada att just du bloggar =)
ps, din keramik är helt magnifik!! bara så vackert!

Unknown sa...

Tittar ofta in på din blogg och blir alltid superinspirerad! Grattis och hoppas bloggen hänger med många år framöver!

Anonym sa...

Grattis! Läser alltid din fina o inspirerande blogg.Självklart vill jag också vara med i utlottningen. Du gör ju så himla fin keramik också. Hälsar Margaretha G.
margaretha.gustafsson@telia.com

Anonym sa...

Stort grattis! Och tack för en superfin blogg, nu håller jag tummarna för den vackraste keramikkanna jag sett!

emma sa...

Grattis och tack för all inspiration, fina bilder och fina ord.
Håller tummarna :)

Tyg och otyg sa...

Grattis till alla jämna siffror! Kul att du håller i med bloggandet, det känns som att vi blir färre och färre. Klart jag vill vara med i din utlottning!

Anonym sa...

Tack för en jättefin blogg! Särskilt bilderna från vandringar i Norrland är fantastiska. Och någon gång i framtiden hoppas jag på att våga mig på att sticka en islandströja. Du inspirerar!!
Linda B

Liv sa...

Grattis, och tack för en fin inspirerande blogg.

September sa...

Du har en så fin och mysig blogg som jag läst i flera år nu, dock inte alla åtta utan bara de senaste åren då stickningen kom in i mitt liv. Tack för allt du delar med dig av!

Nanette sa...

Tycker så mycket om din blogg och har stickat en tröja med scallop-mönstret :)

A sa...

Hurra och grattis bloggen! Bra jobbat Maria att ha inspirerat och spridit slöjdglädje i så många år nu :D

mary sa...

Har precis stickat mitt första alster - en mössa med vågor såklart! Och vantar enligt ditt vantmönster! Så glad att jag hittade din blogg. Finns du på instagram?

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg bor i Norge, så jeg kan ikke være med i ditt lotteri, men jeg vil likevel få gratulere deg med mange fine tall! Jeg har fulgt bloggen din i mange år, den er fin og litt annerledes og veldig inspirerende!

Weronica sa...

Grattis till dig och din blogg! :)
Din blogg är en fantastisk inspirationskälla och jag hoppas att jag får nöjet att läsa den länge till!
/ Weronica

Nina sa...

Gratulerer med en kjempebra blogg!

Anonym sa...

Grattis till dina fantastiska siffror och tack för en så bra blogg!
Din keramik är så fin och välgjord :)

AnnCharlotte

annasaviga sa...

Roligt att läsa en liten tillbakablick och grattis till fina siffror och bloggfödelsedag!

Ia Larsson sa...

Grattis Maria, du har gjort ett fint arbete!

CardiganGirlKnits sa...

Grattis til din fantastiske blogg, full av glede, inspirasjon og kloke tanker.

Malin sa...

Grattis till alla siffrorna! Och tack för chansen att vinna dina fina saker :-)

Karolina Broberg sa...

Tack för en otroligt fin och inspirerande blogg OCH stort grattis till årsdagen!

Mia sa...

Tack för att du startade din inspirerande blogg! Gratulationer och lyckönskningar!

Sharon sa...

Congratulations on the blog-iversery!

Grimellskan sa...

Men åh, grattis till 8 år! Nu blev jag smått nostalgisk till Umeåtiden och när jag började läsa dina inlägg.
Är gärna med i utlottningen och tänker att mjölkkannan skulle passa bra till den Maria-drejade koppen som köptes på Skuleskogens pensionat härom sommaren. :-)

Sara Forster sa...

Åh, jag vill vinna de där knapparna!

Anna sa...

Hurra och grattis!

Anonym sa...

Grattis på 8-års dagen!Har följt din blogg under en lång tid å du gör så fina saker! Så jag vill gärna vara med i din utlottning!
/Sandra

Johanssonskan sa...

Det är lite pinsamt att det ska krävas en utlottning för att jag ska få ändan ur och kommentera, men inget ont som inte har något gott med sig. Nu får jag ju äntligen tacka för all inspiration! Grattis på 8-årsdagen!

Unknown sa...

Åh vad roligt att så många besökt din blogg, och att du fortfarande tycker att det är roligt att blogga efter så många år. Jag tycker verkligen om att titta in på din blogg för att jag alltid blir så inspirerad! Dina stickprojekt är alltid så fina och i underbara färger och jag älskar att läsa om vandring och skog och natur som det också står en del om här hos dig. Tack för att du inspirerar!
Kram Emma

Pernilla Hodgkinson sa...

Jag har nyss hittat din blogg men gillar den mycket och tittar in mest varje dag !

Silja sa...

Tack för en inspirerande blogg 😊 är gärna med i utlottningen, de svarta knapparna skulle passa bra på en tröja jag ska sticka.

Moffan sa...

Jag vill också gärna vinna det fina priset:)

MinaAlster sa...

Grattis till dina 8 år! Jag hoppas att det blir många fler!
Så roligt med den fina utlottningen! :)

Saras pyssel sa...

Grattis till alla fantastiska siffror!!

med nål och tråd sa...

Hurra för dig och din grymma blogg. Jag hoppas att du fortsätter minst lika länge till. Tänk så många maskor du stickat under alla dessa åren; det är ju säkert en miljon maskor.

Kerstin sa...

Jamen så klart att jag vill vara med och grattis till dig och din blogg som du fortfarande sköter så bra. Jag har tyvärr blivit mycket sämre med det sen jag började med Instagram (tyvärr). Men jag kollar in några bloggar regelbundet och då är du helt klart en av mina favoriter. God fortsättning på bloggandet. Det är inte långt kvar till 10 års jubileum.

Annelie sa...

Stort grattis! Jag har följt din blogg från början, tror jag. Alltid lika fina saker att titta på. Tack! Ja, och så klart att även jag vill delta i lotteriet.

/Annelie G

Petra sa...

Hej Maria!
Alltid roligt att läsa din blogg, och
jag vill såklart ha mer av din fina keramik.
/Petra

Sigyn sa...

Hej!
En jättetrevlig blogg som jag följt i flera år, hoppas du fortsätter.
Självklart vill jag också gärna vinna av din fina keramik/
Sigyn

Anonym sa...

Grattis på 8-årsdagen!! Har följt din blogg ganska länge, alltid lika roligt att titta in!
Klart jag vill vinna din fina keramik!
Iréne i V-ås

isabelle sa...

Grattis till de fina siffrorna, fantastiskt fina mjölkkanna, den skulle jag inte tacka nej till :)
Har du någon webbshop för att beställa din keramik eller hur kan jag få reda på vad du har till försäljning?

Tina sa...

Din blogg är en av mina favoriter och jag har följt dig sen du startade. Kul med fin sifferstatistik!
Jag vill väldigt gärna vara med i utlottningen av din vackra keramik.

Ullis sa...

Grattis till alla besök på din jubilerande blogg! Jag gillar verkligen din keramik och skulle du ta dig ut i keramikverkstaden skulle jag jättegärna se nattljusstakar i svart. I väntan på det är jag väldigt gärna med i utlottningen! Kram Ullis

Anonym sa...

Kul med utlottning.
Din blogg har jag följt de sista åren.
jag hoppas på turen men annars önskar jag beställa en mjölkkanna.
M v h
Annika Hessman

Anonym sa...

Grattis till alla fina siffror! Jag är förtjust i kannor i keramik så jag hoppas på turen!
Nu lägger jag till dig i min blogglista så jag inte missar dina inlägg i framtiden.

Vänliga hälsningar Ewa Svensson, Halmstad

Petronella sa...

Tack för alla fina inlägg! Hoppas förstås också på vinst.
Petronella Björn, Öland

Tina sa...

Ja varför inte delta, jag har spanat små kannor lite då och då. Vore roligt att ha just din kanna i mina skåp, så jag hoppas på tur liksom alla andra.
Ha en fantastisk dag

krakel sa...

Hurra för dig och bloggen. Och dina fina stickningar. Och din fina keramik. Och......
Att vinna vore ju toppen!

Anonym sa...

Grattis! Tycker mycket om din blogg och ditt sätt att förmedla vettiga åsikter. Tack för trevlig och inspirerande läsning. /Teresa

Olivia sa...

Hurra! Din blogg är en av mina favoriter och du inspirerar mig mycket! Hoppas att du fortsätter blogga länge till :) // Olivia

Syserine sa...

Jag vil gärna vinna!

Birka / Binaem sa...

Åh så fin kanna och bedårande små knappar. Och tack för en inspirerande blogg!

Hanna sa...

såklart vill en vinna! jag firar din blogg med att sticka dom där fina gråa, gula, orangea sockorna as we speak! kram på dig

Omvåren sa...

Åh jag vill gärna var med i utlottningen! Älskar din blogg, den har gett så mycket inspiration genom åren.

Den ofrivilliga stickaren sa...

Du gör underbart fina saker och din blogg är så inspirerande, helt klart värt att fira. Heja heja, grattis grattis!

Anonym sa...

Grattis till en finfin blogg! Vill gärna vara med i utlottningen!
/ Annika
annika.lundberg(at)gmail.com

Ellen sa...

Åh vad härligt! Jag vill gärna vara med i utlottningen! :)

Unknown sa...

Grattis! Din blogg är mycket inspirerande! Hoppas på tur att vinna!

Anonym sa...

Grattis!
Har följt din blogg i några år och blir lycklig varje gång det finns ett nytt inlägg att läsa. Hoppas att bloggen får leva i minst lika många år till!
Hälsningar från Sara (sara.olsson@lme.nu)

Anonym sa...

Kul att du har så många besökare på din fina blogg.
/ Kerstin

Ilsefin sa...

Klart att jag vill vara med!

Jessica sa...

Grattis till 8-årsjubileet!

Rumpetuss sa...

Oj vad häftigt! En miljon visningar o 5000 kommentarer! Fast egentligen inget konstigt alls - du gör så galet fina sak så det skulle vara konstigt om folk inte ville komma hit o kika!! Ser alltid fram mot dina inlägg!! Vill ju såklart vara med o tävla ❤️

Ella sa...

Grattis till dig! Och Grattis till oss som fått vara med och läsa allt!

Anonym sa...

Du gör väldigt fina saker både i keramik och garn.
/ Sara
gustafsson12(at)hotmail.com

Lisa sa...

Jag vill vara med! Har följt din blogg i inte alla år, men åtminstone fem och tackar för all inspiration!

rubbad sa...

Åh vad kul, drömmer om handdrejad keramik men har inte haft möjlighet att börja själv än. Älskar din blogg och estetik! :) /Stina christina punkt grannas snabela gmail punkt com

jennie sa...

Hurra för bloggens åttonde födelsedag, och hurra för dig och din kreativitet! Du har varit en stor inspirationskälla för mig de senaste åren, både vad gäller stickning och keramik, så jag vill självklart vara med i utlottningen av dina fina alster! :)