torsdag, november 12, 2015

fyra ärmar

Jag har ju min "första" stickade kofta på gång redan. Det är väl egentligen inte min första stickade kofta. Men jag hoppas att det kommer bli min första stickade kofta som kommer överleva upprepningshotet och faktiskt bli använd. Jag hoppas verkligen det, både för min garderobs skull, och för att jag i teorin tycker supermycket om den. Återstår bara verklighetstestet, när den väl är klar.

Kroppen är färdigstickad, liksom halskant och nederkant. Jag älskar de här kanterna - så otroligt fina! Och detaljerna med vecken. När jag inte orkade ta tag i att börja sticka ärmar (eftersom min stickfasthet är off så måste jag tänka om och planera stickningen lite) sydde jag i knappar, och det peppar lite extra inför att få den klar.Men... Jag ska ju inte sticka bara två ärmar utan fyra. Eftersom min första version av den här koftan blev för liten bestämde jag mig för att inte repa upp den utan att ge den till syster i julklapp, och sedan sticka en ny åt mig själv. Så nu har jag två färdiga koftkroppar. Och fyra ärmar att sticka. Vilket är ungefär tre för mycket. Men jag har sagt åt mig själv att jag inte får börja sticka min gröna Siri innan de här ärmarna är gjorda. Så det är väl bara att börja.

Och jag tror att den kommer bli bra. När den blivit blockad och inte är så förtvivlat bucklig som den är nu.

4 kommentarer:

Ida sa...

Vilken otroligt nätt liten tröja! Skickar lite stickpepp så du orkar ta dig an ärmarna! :)

Helga sa...

Superfin! När jag kollade på inlägger i blogglistan (med liten bild) trodde jag först det var en kortärmad blus du sytt :) Den ser så jämn och fin ut!

Torill Stranger sa...

Så fin! Jeg lurer på hva slags mønster du strikker etter? Og garnet, for det ser altså fantastisk jevnt og pent ut.

Nyster sa...

Väldigt fina detaljer! Gillar vecken vid axlarna!