måndag, november 09, 2015

grönt

Jag har köpt garn! Grönt!
Det är oerhört modigt... för att vara jag. Som mest stickar i olika versioner av grått. Men jag har kärat ner mig fullständigt i tanken på att sticka en gräsgrön Siri. På grund av total koftbrist i min stickade garderob har det varit mycket koftsökande på ravelry, men det som fick just grön Siri att fastna var när jag provade min kompis Elins gröna Siri som är så jädra jädra fin! Och eftersom hon inte ställde sig positiv till förslaget att jag skulle få behålla hennes får jag väl sticka min egen.

Så började sökandet efter det perfekta gröna garnet, vilket var himla mycket svårare än jag trott. Jag ville ha en grön som var sådär bara.... grön. Inte ljust gröngul, inte mörkgrön åt det militärgröna hållet, inte kall grön åt det turkosa hållet, utan bara riktigt varmt grön. Och sen var den ju tvungen att ha ungefär rätt tjocklek enkelt eller lagt dubbelt (ca 220m per 100g). Eftersom grejen med Siri är det mönstrade oket så får garnet inte vara för luddigt heller utan gärna ganska väldefinierat. Och sen får jag hicka av garn som kostar mer än typ 150kr per hekto, så det fick inte vara för dyrt heller.

Tillslut fastnade jag för ett garn som fanns på Yll och Tyll här i Uppsala, ett tunt Shetlandsgarn från BC Garn. Färgen är så fin, och lagt dubbelt borde det passa bra till koftan. Längtar efter att sätta igång! Det ska bli min lyxiga vinter- och julstickning.

5 kommentarer:

Sara sa...

Å det ser ut att bli ruggigt snyggt! Jag tyckte siri var superkul att sticka, oket iaf. Ska du steeka den? Själv vågade jag inte, men tror det vore värt det.

Elin S sa...

Men alltså, så fantastiskt det där kommer bli!

Brita sa...

...nu blir jag sugen på att sticka något grönt...

September sa...

Du och Siri, blir toppen!

Anonym sa...

Your jacket is cute! But i dont unterstand swediish... So i could'nt read you ! Where did you get your pattern? Is it your création?