måndag, januari 04, 2016

livet 2015

2015 var ett år som var mycket.
 
Politiskt och engagemangsmässigt har året varit tungt, med mänsklig tragik, stängda gränser, tydligt främlingsfientliga strömningar i samhället och höjda siffror för SD. Men också hopp genom den kärlek och det engagemang som människor visar, demonstrationer att vandra i, protester att uttrycka. Världen börjar ta större ansvar för det globala klimatet, Parisavtalet är inte perfekt, men det är en start.
 
Jag började på min utbildnings sista del, har utmanats och stressat på gymnasieskolor under vick och praktiker, älskat och våndats över fantastiska, enerverande, underbara elever, börjat längta efter examen och ut i arbete igen. Få göra saker som betyder något för någon annan än en själv. Få testa mina idéer.
 
Jag fyllde 30 och kände hur livet är helt damn awesome, firade storslaget tillsammans med min bästa Kathrin och med vänner och kära, dansade ut allt och ville bara omfamna världen. Att få vandra mellan Abisko och Nikkaluokta (och den muskelfästesknäckande turen upp och ned för Keb) med samma fantastiska person och själen värkande i bröstet var ett av det här årets absolut största vackraste. Det susar i kroppen när jag ser bilderna, minns tillbaka. Jag längtar ut igen.
 
 
Årets andra största och bästa var att få träffa och bli ihop med den här filuren nedanför, Alexander! Och att få dela demonstrationståget för flyktingars rätt att komma hit, en vandring i Jämtlandsfjällen där knäna krashade helt och vi fick stanna kvar i Sylarna och spela spel och se årets första snö, min 30-årsfest och en massa fest och vardag däremellan tillsammans med honom.
 
2016 är fortfarande oskrivet, men jag tror att det kommer vara som livet är, mycket av allt. När jag köpte en ny kalender insåg jag med ett fladder i magen att bortom vårterminens slut vet jag inget om vad som väntar. Till sommaren tar jag examen, sedan är det okänt. Men oavsett så hoppas jag att året innehåller mycket vänner och kära, mycket hantverk, mycket träning (måste rehaba mina stackars knän) och vandring. Och mycket att skratta åt.
 
Inga löften, bara tankar, förhoppningar och ambitioner.
Och en jävla envishet. 
 

4 kommentarer:

miastick sa...

Gott nytt år!
Jag blir grymt sugen på att vandra i fjällen när jag läser och ser bilderna. :)

med nål och tråd sa...

Å så fint och vad glad jag blir för din skull! Kärlek, fjällvandring i bästa vännens sällskap och pirriga framtidsplaner låter som en väldigt bra sammanfattning av året

Cecilia N sa...

Vad skoj med en Alex! Grattis till er!

Rumpetuss sa...

Grattis till kärleken ❤️