fredag, september 18, 2015

smycken

Längst ned i garnkorgen bor två skatter. Två härvor silkegarn, köpt i Tokyo för flera år sedan. Spunna av rester från silkeindustrin, och lysande färgstarka. När jag köpte dem hade jag ingen aning om vad jag skulle göra med dem. Jag tänkte att de var så vackra att det skulle gå att ha härvan som den är, runt halsen. Som ett smycke. Det är fortfarande den enda idé jag haft.


När jag nu plockade upp allt ur korgen såg jag dem igen, och vill så gärna att de ska få bli något. Jag vill fortfarande att de ska bli något att ha runt halsen, som smycken. Men vad gör man av två olika härvor (jag vill inte gärna mixa dem i samma projekt) tungt silke, med bara 120 löpmeter mer 200 gramshärva?

Något där lystern kommer till sin rätt, något som låter silket ha sin tyngd, inte tvingar det in i något det inte är. Kanske tjockare och smalare flätor? Virka pluppar som 'pärlor'? Har du sett något som skulle kunna inspirera?

5 kommentarer:

Helga sa...

Vackert! Jag tycker att dessa är coola/fina :)
http://www.ravelry.com/patterns/library/chain-link-crochet-necklace

http://www.ravelry.com/patterns/library/cable-braided-necklace

Särskilt den med flätan tror jag skulle kunna bli najs med det garnet.

Lilla07an sa...

Jag tror på en enkel sjal där garnet agerar ensam stjärna. En enkel nerifrån och upp på stora stickor. Alternativt kärleksknutar eller nån annan gles virkning av nå slag. Såna där härvor kan vara farliga. De blir så fina att man inte vet hur man ska ta sig an dem. Blunda å kör! De ska va runt din hals inte i botten av nån garnkorg/garderob. KÖÖÖR!

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Kanske en halsbandssjal? Se https://tygochgarn.wordpress.com/2013/10/31/halsbandssjalar/

Ilsefin sa...

Jag stickade halsband för några år sedan genom att sticka smala slätstickade remsor (4-6 maskor) som fick krulla ihop sig i kanterna så att det såg ut som en införd. Jag stickade dem i tunna vävlingarner, så jag är osäker på hur det grova silkegarnet skulle bete sig. För att få "pärlor" gjorde jag helt enkelt knutar lite här och där.

Anonym sa...

Denna kanske? :)
http://www.ravelry.com/patterns/library/jeweled-line-cowl