torsdag, januari 08, 2015

stickor nr 3 och nr 9

Långa lediga dagar av vinter i P1, ljudböcker, filmer, serier, dokumentärer och musik har gett omstickningen av vimpeltröjan en rejäl skjuts. 5-10 centimeter till så är jag upp vid ärmarna (som nog också ändå ska stickas om, det är något tillfredställande med att göra om allting från början, lite förändrat, lite förbättrat), och sen är det dags för oket -yay! Ska försöka räkna om oket utifrån min Hela-tröja eftersom den sitter så bra på mig.



Som omväxling till de, relativt, tunna stickorna och garnet i vimpeltröjan fick jag för mig att lägga upp fyrdubbelt plötulopi på de tjockaste stickorna jag har, nr 9, och börja sticka ett kuddfodral. Det vita plötulopit är överblivet sen en felbeställning/ändrad tröjidé. Jag gillar egentligen inte tjocka stickor, det blir inget flyt i stickningen, men snabbt går det.

3 kommentarer:

Sofi sa...

Vad fint med ljusslingorna på väggen, bra bilder blev det också då ju med dem bakom :)

Jag gillar inte heller att sticka med så tjocka stickor, det känns alltid för klumpigt.

Rumpetuss sa...

Vad spännande det ska bli att se nygamla tröjan!! Å kuddfodralet kom bli superfint! Jag kämpar och kämpar och kämpar med att lära mig sticka, har kommit typ fem varv på två veckor - blir galen på alla tappade maskor!! Förstår inte varför stickorna inte har krok så det går lättare :0)

Anonym sa...

Vad fick du for stickfasthet med fyrdubbel plötulopi?
Jag funderar på att sticka en jacka som är gjord for ett garn med 78 meter på 113 gram, riktigt tjokt.