torsdag, februari 27, 2014

vår i fönstret och nytt på stickorna

Tentan är gjord! Jag är awesome.
När man tagit sig igenom en sådan period av intensivt fokus på något, vare sig det är jobb, läsning, ett projekt av något slag eller något annat får jag så mycket energi. Vill ta tag i allt!

Köksfönstret har sett lite väl juligt och sterilt ut sen, ja, jul, med ensam ljusslinga runt fönstret, en gran i kruka och några ljus i flaskor. Så på väg hem från tentan köpte jag en paraplyaralia i present åt mig själv, ljusslingan flyttades till fönstrets ena sida, fick några bollar på sig från en gammal ljusslinga, och så flyttade det in lite burkar och kokböcker. Och på väggen klättrar det nu lite olika vykort och två gamla fina mönstrade bokomslag.

Lite vårligare känns det -och snart snart kan det vara dags att börja förså små fröer inför sommarens odlingar -då är det vårkänning på riktigt.


Nu ska jag ta en eftermiddag som är helt ledig på riktig, sticka lite på min nyaste stickning och dricka te. Jag lessnade på att sticka på min egen varma grå tröja på tjocka stickor (en och en halv ärm kvar, men tja, den blev tråkig).

Så jag tar lika tjocka stickor och lika tjockt garn och börjar på något (annan färg! yay!) lite mindre av garn återvunnet från en sjal jag aldrig använde. Tror att det kommer bli riktigt bra.

3 kommentarer:

metamorphosis sa...

Så härligt med lite vårkänningar! :)

Gillade verkligen den gula ljusslingan mot den gröna växten!

Vår plats på jorden sa...

Å vad härligt med lite "handarbete" ;) sådär efter tentan. Ska bli roligt att se vad det blir den här gången!

/Emma

Rumpetuss sa...

Men åååååhh så fint du har det!! Får man flytta in???