tisdag, januari 21, 2014

omklädd

Jag har en gammal fåtölj som jag fick när jag flyttade ut från ett studentboende för några år sedan Det var ett väldigt generöst studentboende btw! Jag fick både det stora skrivbordet som jag nu har som köksbord, och en säng och litet bord som jag gav bort i flytten. Har ingen aning om när fåtöljen är ifrån, 70-talet kanske?

Modellen verkar finnas i en mängd varianter och vara en obligatorisk del av möblerade korridorer, i kollektivet hade vi en nästan likadan grön fåtölj som jag hittade utanför ett skräprum. Jag tycker den är skön att sitta i, men det var slut på sätt att vända dynan så att hålen inte skulle synas... Funderade på att göra mig av med den när jag flyttade, men tänkte att fåtölj är bra och gratis är fint! Och kanske skulle den gå att klä om?


Jag har ingen aning om hur man tapetserar möbler (skulle gärna kunna det), men gick in i det hela med "hur svårt kan det va"-attityden. Hittade en massa ljust cremefärgat ojämnt vävt tyg på myrorna, det påminde om strukturen i den befintliga stolsklädseln och jag hade tänkt att det skulle vara fint att klä fåtöljen i vitt!


Jag lade tyget dubbelt utanpå den gamla klädseln och med massor av nålar, små justeringar hit och dit och vanlig sytråd sydde jag helt enkelt in fåtöljen och sittdynan i tyget. Fippligt, pilligt och definitivt inte perfekt -men bra nog. Jag är riktigt nöjd med resultatet! Det blev schysst med det ljusa tyget till det mörka träet, och 75:- var en lagom investering -nu håller den några år till!

8 kommentarer:

Ulrika sa...

Ser urproffsigt ut! Ibland är det bra att inte ha så stor kunskap innan man börjar med något man aldrig gjort. På så vis hålls förväntningarna nere. Oftast blir resultatet väldigt bra såna gånger!

olaug sa...

Inspirerende! Har nettopp kjøpt et gammelt hus med masse gamle stoler i, så da trenger man en sånn attityd ;)

Lallagunilla sa...

Mycket bra fipplat tycker jag.
En skön fåtölj är det, har en liknande i sommarstugan, tyvärr inte vit utan orange... suck. :0)

Rosenhufsa sa...

Wow! Jeg har også planer om å trekke om en stol, nå ble jeg inspirert! :)

Rumpetuss sa...

Riktigt snyggt!!! Wow!!!!

Manduzana stickar sa...

Men, så snyggt! Imponerande att du hade tålamod att pilla med det :)

Tuvilda sa...

Sydde du allt för hand eller kunde du ta något på maskin? Håller vanlig sytråd? Hoppas det, jag har ingen aning! Snyggt jobbat i alla fall! :)

mia sa...

Supersnyggt!