fredag, september 27, 2013

små vågor rullar vidare

Mitt mönster för små vågor har hittat vidare till två olika ställen de senaste dagarna! Det här med internet är roligt, plötsligt finns något någon helt annanstans, i en ny kontext, ses av nya människor.

Dels finns själva mössmönstret på msn livsstil idag tillsammans med en miniintervju med moi, kolla in den här vettja. En av skribenterna där hade ramlat över en bild på mössorna och undrade om hon fick göra en liten artikel av det och jag tänkte att det kan hon ju få göra. Kanske blir det fler små vågmössor som blir till framöver tack vare det -och det vore ju roligt!


Och sen har vågorna blivit mönster på en fantastiskt fin halstub av Mia Edvardsson. Jag älskar verkligen färgkombon! Och flera vågrader ovanpå varandra blir grymt snyggt. Kolla in! Mönstret kommer finnas gratis hos henne på Ravelry snart.

Yay för mönsterdelning säger jag bara. Eftersom vågmönstret var så enkelt och knappast exklusivt påkommet av mig tycker jag bara att det känns grymt roligt när det hittar vidare till andra projekt och gratismönster. Delad inspiration är dubbel inspiration.

Foto: Mia Edvardsson

3 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Det är verkligen fint det där mönstret! Gjorde sig bra på kragen också. Jag har tänkt sticka en krage åt min bror i julklapp och det där kan definitivt vara ett alternativ till mönster faktiskt, så jag niger och tackar för tipset.

Anonym sa...

Vilket samanträffande, jag tänkte precis maila dig och fråga om det var okej att jag la upp ett gratismönster till en kofta jag håller på med som är inspirerad av dina mössor. Det här tolkar jag som att det är det :) Länkar såklart när det är gjort, ska bara skriva ihop mönstret...

miastick sa...

Vad roligt att läsa det här inlägget, Maria! Jag hade missat det, Petra nämnde det just i telefon :)
Tack för att du är så generös!
Allt gott!
Mönstret ligger ute på Ravelry nu :)