lördag, januari 26, 2013

vimplarna

I mitten av november fick jag en glad liten bloggkommentar och en inbjudan till att vara med i fantastiskt kreativa Pickles nya idé, en inspirationsstafett. Idén var att bjuda in ett par bloggar att göra varsitt projekt inspirerat från ett av deras mönster, och sedan tipsar dessa i sin tur om nya bloggar som bjuds in till stafetten. Klart att jag sa ja! Två olika idéer på inspirerade projekt knåpades ihop och skickades till dem, de valde det ena, jag valde bland alla deras garner och några dagar senare låg det ett mjukt paket i posten.

Nu är de äntligen här, vantarna och mössan med vimplar som är mitt bidrag till inspirationsstafetten!


Idén var ett par vantar och en mössa inspirerade åter igen av deras vimpelgenser. Samma mönster som jag blev så glad i när jag gjorde lilla sergeltröjan. Det blev mycket provande, testande och funderande och jag hann ändra väg flera gånger under projektet. Mitt första par vantar var stickade med enkelt garn i gult och grått och små små vimplar. Jag gillade dem.

Sen var det dags för mössa och jag fick för mig att denna gång skulle det bli i dubbelt garn och med stora vimplar, mörkgrått och ljusgrått som bas och bara en enkel vimpelrad i gult. Jag gillade det ännu bättre. Så jag bestämde mig för att repa upp de tidigare små vantarna och göra vantar som hörde samman med mössan. Och det blev så himla bra!


Kan man bli kär i ett projekt så är jag nog det i detta.
Det enkla och grafiska, färgerna, tweedgarnet. Mössan som sitter skönt stor och mjuk på bästa hängiga sätt, vantarna med tumkil som följer handen. 

De får mig att längta till senvinter och vår, till stora sjalar och tunna jackor, skinnskor med grus under sulorna och den där vilda glädjen som säger att livet är här och allt är möjligt.


Garn: Pickles Merino Tweed i färgerna Hösthimmel (ljusgrått), Sti (mörkgrått) och Lövfall (gult), ett nystan av varje färg. Garnet hölls dubbelt under stickningen och av de båda grå gick nästan ett helt nystan åt, av det gula bara en liten snutt.

Stickor: Nr 3 för resåren och nr 3½ för resten.

Mönster: Jag inspirerades av charten på vimpelgenser. I mössan är trianglarna stickade över 8 maskor och i vantarna över 6 maskor och i båda projekten är minskningarna lånade från mönstret så att de först gör mindre och mindre trianglar innan jag förtsätter med fler minskningar för att få samman dem helt. Jag tycker om den här sortens rundade avslut på mössor och vantar. En egen detalj som jag är lite extra nöjd med är tumkilen på vantarna som jag genom ökningar fått att följa vimpelmönstret på resten av handen.


Med ett tack till Pickles och med nyfikenhet på vad kommande stafettlöpare ska göra för projekt i inspirationsstafetten tar jag på mig min nya bästa mössa och vantar och går ut i vinterdagen.

21 kommentarer:

PrinsessaPåErta sa...

Helt fantastisk fint! Takk til Pickles så oppdaget jeg din blogg, deg vil jeg gjerne følge videre!

Kerstin sa...

Verkligen jättefina! Fina att använda, den tiden du beskriver som då man har grus under fötterna. Den bästa tiden då man har allting framför sig, Då det räcker att man har en tjocktröja på sig. Roligt att jag fann din fina blogg.

Maritas Maskor sa...

Åh så snygga!!!
Du är verkligen så himla duktig! Jag förstår att du känner dig glad, för det kan inte bli finare än så här!
Din mössa och vantar kommer direkt upp på min lista!!

med nål och tråd sa...

Men du så fina.

emma sa...

Jättejättefina både vantarna och mössan!!
..och va fint de skrivit om dig på Pickles :)

miastick sa...

Jättefina! Vad kul! Vilka har du skickat vidare stafettpinnen till?

Ulrika sa...

Så himla fina! Särskilt mycket gillar jag vantarna!

Full av Ull sa...

Fantastisk fint! Jeg ble litt forelsket i luen og vottene jeg også :)

Evesie sa...

Vad glad jag blir att jag hittade hit till din fina blogg.
Jag har gått i restgarnstankar dom senaste månaderna och blev superinspirerad nu när jag läste om ditt projekt förra året. Det var den lilla kicken jag behövde för att komma igång.
Tack för det :)
//Maria

nata sa...

So cute !!!!

Heidi sa...

Jeg føyer med inn i rosen - virkelig flott!! Inspirerende - ja jeg vil gjerne lage din variant. + det er virkelig hyggelig å finne nye strikkeblogger :)

Monstermønster sa...

Veldig moro å se stafetten gå videre, du har en veldig inspirerende blogg!

kråkspark sa...

Jättefina vantar och mössa!

Anonym sa...

man blir verkligen sugen på att prova o sticka dem faktiskt.

Guro sa...

Fantastisk fint sett! Gleder meg over de flotte & kreative bidragene i denne stafetten Ü

Snella sa...

Nydeleg! Og for ein glimrande måte å oppdage nye bloggar på. Takk for inspirasjonen!

Mia sa...

Verkligen superfina!!!

Anne sa...

Åhhh de er bare kjempefne!! Gøy å oppdage bloggen din (kom inn fra Pickles ), den kommer jeg nok til å følge :-)

Sjömans-Elin sa...

Snygga! Riktigt snygga!

Hittade dig via Clara Falks blogg. Lägger till dig i läslistan pronto!

Manduzana stickar sa...

Helt galet snyggt!

alekzandra sa...

Supersnygga!