onsdag, januari 02, 2013

nytt år, nytt namn


Under hösten har jag funderat en del kring det här med namn och identitet.

Med keramiken kom också ett behov av att välja vem jag är utåt, vilket namn som är mitt. Snabbt lade jag alternativet att skapa ett nytt 'varumärke' eller designernamn åt mig själv åt sidan. Det skulle aldrig kännas rätt. Istället valde jag det enklaste och det jag kan stå för för alltid; mitt namn. Inget kan bli mer jag än det.

Jag tänkte länge att jag skulle fortsätta med bloggen och stickandet under fröken c och reservera mitt fullständiga namn för keramiken. Men ju mer jag funderade på det, desto krångligare verkade det. Olika namn för olika saker, när jag är samma person. Jag ser ingen skillnad på det skapande som sker med lera och det som sker med ull. Jag vill vara jag fullt ut i båda.

Så efter fem år som fröken c har jag tillslut vuxit ur mitt bloggalias fröken c. Eller kanske har jag inte vuxit ur det, utan snarare vuxit så mycket att namnet också kan växa till det det egentligen alltid varit. För fröken c är egentligen mitt namn, eller en smeksam variant av det, i lite komprimerad form. Jag har så länge jag kan minnas blivit kallad 'Fröken Carlander' av en av mina bästa vänner, och det kändes väl som ett passande alias när bloggen föddes för fem år sedan att bara korta ned Fröken Carlander till fröken c.

Så snart (om allt går väl), mina vänner, byter bloggen namn till
mariacarlander.blogspot.com!

Det kommer nog att kännas konstigt ett tag och jag inser hur mycket bloggen och aliset kommit att betyda under de här fem åren, hur mycket som har hänt under den tiden, hur många personer som känner mig bara som fröken c och inte alls har nån relation till mig som Maria Carlander.

Men det löser vi, jag är ju densamma och jag hoppas verkligen att ni alla hittar vidare till det nya bloggnamnet! Skynda skynda att ändra i länklistor och sånt där så att vi hittar varandra framöver också!

Så ses vi på andra sidan det här lilla renoveringsprojektet.


............... english (oh my, first time on the blog!)...............................

Well, basically, the overlong text above just states that in a short while the blog's adress will change (if everything works as planned) from froken-c.blogspot.com to mariacarlander.blogspot.com

Remember to change any RSS-feeds or links you use to get here, and see you on the other side! 

7 kommentarer:

Ulrika sa...

Haha! Och jag som alltid tänkt att du heter Cecilia! Klart jag kommer att ändra i mina listor!

Saras pyssel sa...

Det kommer nog ta ett tag att vänja om sig, men det är klart att jag hänger på! :-) Lägger du in en blänkare i bloggen när den nya bloggen startas? Den går inte att hitta igen än via Bloglovin... Det kanske måste dyka upp nåt blogginlägg för att det ska funka.

fröken blund slår dank sa...

Owow så coolt! Så mycket som hänt sedan jag sist var här! Du är sannerligen en i inspirationskälla och imorgon måste jag virka vantar helt enkelt!!!! Kram o gott nytt år!

med nål och tråd sa...

Som identiteten hänger med i namnet, jag håller verkligen med. Snart vänjer man sig nog :-) så klart jag uppdaterar till nya bloggen

Anonym sa...

jag ändå associerar ditt (nytt) namn med... vet inte... mitten av 1800 talet, så det blir ingen större skillnad från "fröken c", rent kognitivt, hehe :-)
men det hela låter mer allvarligt och vuxet, liksom. Det kommer att bli "maria carlander- design", you just watch and see.

Cecilia N sa...

God fortsättning och grattis till ditt namn"byte". Ses vi här i slutet av januari?

frost sa...

Fantastic! I love having the English addition. My Swedish is so poor I've mostly looked through your beautiful photos.