söndag, december 30, 2012

ett nytt år

Förkylningen från avgrunden (en julklapp från mormor) sabbar tyvärr mina nyårsplaner på en idyllisk afton med vänner och dans i en stuga utan el och vatten mitt i skogen utanför Uppsala. Jag har en känsla av att slemhosta och dödskänslor skulle komma ivägen lite för njutningen och tjusningen med eldning och utedass i minusgrader.

Det får bli några extra dagars lugn och familjehäng i norrland istället och nu när jag har ställt in mig på det känns det helt okej. Jag får krypa ned under min fina julklappsfilt från Klippans yllefabrik, bläddra i böckerna som också låg under granen och tänka på vad som har varit och vad som kommer.


2012 har varit ett händelserikt år, på ett stillsamt sätt. Det var året då jag grubblade mig fram till mina framtidsplaner, sa upp mig från jobbet (fast jobbade hela året ut) och sökte in till universitetet igen för att påbörja vägen till en lärarexamen.

Det var året då keramiken bestämde sig för att bli en viktig del av mitt liv och jag drejade så fort jag fick chansen, fylldes av hybris och drömmar om att kunna jobba med det ännu mer framöver och började nästan av en slump att sälja lite också.2012 var också året då jag fick så mycket uppmärksamhet och komplimanger för saker jag hantverkat. Jag hisnade och förvånades när kommentarer började trilla in från länder långt utanför Norden, när mina grejer spreds över pinterest och förfrågningar om att få köpa mina alster och mönster, eller få dem översatta till engelska, kom in allt oftare.

Jag är fortfarande lite tagen och fundersam på vad jag gör av allt detta. Och tänker på hur jag verkar ha gått från nyfiken hemslöjdare till designer, utan att ha märkt det själv. Men det är spännande.Ett gott nytt år till er alla och tack för allt ni har gett mig i form av besök, värme, uppmuntran, råd och glada tillrop under året som gått!

Nu faller vi handlöst in i 2013.

11 kommentarer:

Ananas sa...

Gott nytt år! Tack för en fantastisk trevlig blogg. Hit kommer jag ofta :)

Tuvilda sa...

Hoppas du kommer att trivas på lärarutbildningen! :)

Saras pyssel sa...

Gott nytt år! Jag hoppas att du får ett fantastiskt 2013! Jag kommer fortsätta att följa din blogg med glädje & intresse!

auriorai sa...

Gott nytt år! Hoppas att 2013 blir lika spännande! :-)

Tinas Garn sa...

Önskar dig ett Gott slut o ett riktigt Gott Nytt År!

Kram från TINA

Anonym sa...

Gott Nytt År!!
Tack för en jättetrevlig och inspirerande blogg!!
/ Iréne i Östersund

HomeRiver sa...

Gott Nytt År!

Ostickat sa...

Gott nytt år!!

Dödergök sa...

Du är verkligen min favoritbloggare, allt du gör är så jäkla klockrent. Sug i dig bara av allt bra som kommer din väg, det här året kommer att bli toppen!

Fuglemamma sa...

Det høres ut som et spennende år! Og jeg tror fortsettelsen blir bra! Heia deg!

Anna H sa...

Det tror jag det, så snygga saker du gör! Älskar din stil, jag vill sticka allt! Tack för inspirationen. Att du heter Carlander som är mitt flicknamn gör inte det hela sämre :)