lördag, september 03, 2011

ankfötter

Det har gått nästan en vecka till. Jag har jobbat, glömt bort att andas, haft syster på besök, fått sticklingar av underbart fina grannar och yrt runt. Sen tog jag helg nästan oanständigt tidigt, åkte till stockholm och gjorde av med massa pengar, fikade med syster och mor, och åt helt fantastisk vegansk kinesiskt mat på Lao Wai. Började andas igen.

På minneslappen stod höstskor högst upp, och efter mängder med provande inne på lilla trånga favoritskoaffären knulp på kungsgatan blev det tillslut ett par svarta (fast jag tycker att de mer är mörkmörkbruna) ankelhöga duckfeet.

De var oanständigt dyra, men jag håller på att försöka lära mig själv att det är bättre med kvalitet som kostar, än skitskor för ett par hundringar som jag ändå går sönder på några veckor. Dessutom har jag ju lön. Hehe.

Och jisses vad jag gillar dem. Eftersom jag har lite ankfötter, platta och breda, så passar modellen mig ypperligt, och det ryms dessutom ett par tunna tjocksockar i dem. So, just bring it on hösten. För att skydda dem mot regnet ska de smörjas in med helt minkfri minkolja som bor i en fin liten burk.


Jag kunde heller inte låta bli att gå in på Gudrun Sjödén heller, och de hade dessutom 20% rabatt med anledning av tjejmilen i helgen, så jag blundade för priserna och köpte en underbar grå ullkavaj/kofta, och en smalrandig tröja i favoritkombon rosa och röd.

Den randiga fick bli en del i min kampanj för att göra min garderob mer färgstark (kampanjen fortsatte genom ett litet inköp från reaavdelningen på Gudruns hemsida -där man dessutom fick en extra hundrings rabatt). Efter lite besök på vanliga stora klädbutiker också så känner jag mig välekiperad för hösten.


11 kommentarer:

Petra sa...

Bästa skorna! Jag hade ett par som jag köpte i London för en massa år sen, jag använde dem i princip varje dag i sju. Välinvesterade pengar.

Tyg och otyg sa...

Superfina skor! Jag har ett par ankfotssandaler inköpta på Tradera för några somrar sedan, som jag älskar. Själv slog jag till på ett par svensktillverkade kängor i vegetabiliskt garvat skinn inför hösten, även de lite dyrare än brukligt men jag tänker som du kring det här med kvalitet och pris.
Den där kavajkoftan har även jag varit lite sugen på, men jag känner mig mer och mer tveksam till Gudrun Sjödén, just för att där tycker jag faktiskt sällan att kvalitén motsvarar priset. (Eller så är det jag som har köpt fel saker.)

Tyg och otyg sa...

Haha, och så kan man ju fundera över varför jag fick för mig att använda två olika stavningar av ordet kvalitet i samma kommentar. :)

Emmy sa...

Jättefina skor!
Jag ar på knulp för ett tag sen och och var så glad att äntligen hitta en massa jättesnygga skor. Bara för att inse att mina fötter har helt fel form för deras skor. Inte en enda modell satt bra :(

Sofia sa...

fina saker!

Dödergök sa...

Ååååå vilka skor! Jisses liksom. Hamnade i vill-ha-koma.

Ulrika sa...

Bra köp! Jag har ett par fodrade vinterstövlar och ett par sandaler från Duckfeet. Älskar dem! Älskar att de ser så snälla ut! Och att man kan vårda dem! Skor som man kan vårda och laga = kvalitet!

metamorphosis sa...

Skitsnygga dojor!

Håller med de andra, bra kvalitet är värt att betala för och i längden blir det ju faktiskt billigare!

Clara sa...

Åh vilka fina! Mitt ha-begär väcktes rejält.

med nål och tråd sa...

nämen hörrudu, var du tvungen att visa de snygga skorna, nu vill jag också ha sånna.

BiZen sa...

Superfina skor! Har varit så sugen på sandaler från Duckfeet men nu vill jag ha kängor också!!!!
Hur är storlekarna? Tänkte beställa via nätet.
//BiZen