söndag, juli 17, 2011

evigt grönt

På gymnasiet gick jag natur. Inte för att jag brann för vetenskaperna, utan för att om man gick natur inriktning natur så kunde man komma in på ALLT på universitetet, tja, i alla fall allt som jag då tyckte räknades. Och, lite brann jag nog för vetenskaperna. Kemi och matte till exempel. Matte, det där ämnet som man skulle hata, det tyckte jag var fantastiskt. Den där tillfredställelsen av att lösa ett helt omöjligt tal, helt på egen hand, och verkligen förstå systemet. Den.

Senare har jag förälskat mig i språk, och när jag läste gammelgrekiska var det som att en liten liten del av min hjärna ba "-Äntligen!" och levde upp. Att behöva lära sig komplicerade grammatiska system, hur något plus något blir något annat och böjs på ett nytt sätt. Som matematik. Och medan mina kursare slet sitt hår log jag och ville veta mer.


Så tar man en förkärlek både för matte och slöjd så måste ju en stickad möbiusremsa, ni vet figuren som bara har en enda sida, bli den logiska avkomman. Blockningen var svår och gjorde den lite för stor och flikig, med den blir istället en rätt schysst axelvärmare med krage. Nästa möbius låter jag bli att blocka.


Garn: Tvåtrådig ull, en härva
Stickor: lång rundsticka nr 4
Mönster: la upp 150m och följde
instruktionsvideon

7 kommentarer:

Dödergök sa...

Snygg snygg snygg! Å vad jag hatade matte på högstadiet men nu när jag själv jobbar där tycker jag att det är riktigt kul. Jag tror att min hjärna var för omogen för matematik när det begav sig.

med nål och tråd sa...

Kanonsnygg! Å färgen är ju för underbar

Cecilia N sa...

Undrar om du inte skulle gilla hebreiska också. Jag blev helt förälskad. Och jag gick också natur.

duBedåre sa...

Superfin, herlig farge! Fikk lyst til å strikke en selv. Og jeg elsker fortsatt matte, etter universitetet og åresvis med bruk. (o:

(Og gresk er fortsatt gresk for meg...)

Majstess sa...

Jag tycker att den blev superfin!!!

Maja på 64 kvadrat sa...

Mycket läcker!

Sofia sa...

så snygg!