lördag, februari 20, 2010

hux flux

Plötsligt har jag en halv kofta, hur gick det till?


Jag har kommit fram till att mitt koft- och tröj-record är tragiskt dåligt. Jag har stickat tre-fyra stycken under hela min stickningskarriär. Hur många av dem använder jag..? Noll. Inte okej. Däremot har jag ofta och gärna skrivit om koftidéer som jag varit helt övertygad om att jag skulle genomföra. Men det har liksom stannat där. Koftor och tröjor har hela tiden framstått som något så stort. Jobbigt. Sånt som andra, duktiga och mer seriösa hantverkare ägnar sig åt, inte nybörjare eller otåliga människor som jag. Så mycket jobb, tid och garn, när det går så mycket snabbare att sticka vantar, mössor, tofflor... Och tänk om man inte ens gillar koftan sen? Men när jag höll på med min monstercitron, numera saligen upprepad och nypåbörjad, kom jag på att det är ju faktiskt inte sy mycket mer jobb med att sticka en kofta, än en stor sjal. Heureka-moment där.

Så jag gör ett nytt försök. Jag tittade ned på den oformliga massan i stickkorgen, som var en nypåbörjning av en tidigare kofta som repades upp. Nu är också nyförsöket upprepat. Och tredje generationen ullkofta hänger från stickorna. Denna gången tror jag att det kan bli succé, eller i alla fall en kofta som jag kan använda. För med en tjock ulltröja under vårjackan, kan våren intagas så mycket tidigare...

8 kommentarer:

agata sa...

Det där känner jag igen! Pratet om koftor, planeringen av koftor, spanande efter garn lämpligt för koftor... och hips vips sitter man med en ny sjalstickning eller vantstickning i händerna.

Jag applåderar ditt initiativ och håller tummarna för att det ska gå bra hela vägen!

StitchOrDie sa...

imponerande att det går så snabbt. det där med koftor har jag provat mig på en gång och inte är den klar än. jag ska ta nya tag dock. ska bli kul att se det färdiga resultatet.

Jo sa...

Jag är likadan, jag planerar ständigt olika koftor. Jag har gjort två stycken som jag använder jättemkt (Shalom och en hitte-på-kofta som jag improviserade fram), men ytterligare ett antal som jag inte har använt. Just nu stickar jag på en Ugglekofta (igen, glömde att intagningarna i jumpermönstret ger en puckelrygg) som jag hoppas, hoppas att jag blir nöjd med!

Vad är det för mönster du sticker efter nu? :)

Made By K sa...

Övertygad att detta kommer sluta med urtjusig kofta :) Lycka till!!!

Lillemor i Hummelsta sa...

gud så fina vantar du gjort, riktigt gladrandiga. Nu MÅSTE jag snart prova att tova..

Mya sa...

Jag tror att svaret på gåtan är att du är en såndär duktig och mer seriös hantverkare. O du kan knappast kvala in som otålig om du börjar på en kofta för tredje gången... ;)

Heidi sa...

Jag känner igen mig. Tänker ofta på koftor, stickar ofta koftor- som jag repar upp efter att jag insett att det inte fungerar. De som blivit färdiga har som regel inte blivit så användbara som jag hoppats. Nu har jag lovat mig själv att planera riktigt innan jag börjar på nästa kofta! Och först göra klart de jag har på g... =)

fröken c sa...

tack alla! jag är väldigt glad över att jag började, särskilt nu när jag kan se det färdiga resultatet... koftor är grejen!