torsdag, augusti 14, 2008

mjuka cykeln

Min cykelsadel har sett ut så här ett bra tag nu. Det är inte så sexigt.


I övrigt har jag världens bästa cykelsadel (utom om du är en sån som vill stjäla den, då är den hemskt obekväm). Den är stor och mjuk. Jag kände att den var värd ett stickat fodral. Så fram med lite restgarn från ett par raggsockar och lite stickor och en idé. Jag kilade ut till cykelförådet med papper och penna i högsta hugg och kalkerade av sadelns ovansida = mönstret att sticka efter. Sedan lade jag upp lagom många maskor för att börja längst fram på det smalaste och började sticka bakåt mot det bredaste.


Allteftersom mätte jag mot mallen och la upp fler maskor så att det följde sadelformen någorlunda. För att det skulle bli så hållbart som möjligt stickade jag á la förstärkt häl. Den stickningen går till så att man på rätan stickar bara varannan maska och sedan likadant på avigan -fast då förstås den maska man inte stickade tidigare. Det blir väldigt tätt och (förhoppningsvis) slitstarkt. Efter ett tag tog det grå raggsocksgarnet slut och byttes till ett svart syntetgarn från
stalinkudden. Nöjd och glad maskade jag av och tog med strumpstickor upp maskor längs hela kanten och stickade några centimeters resår som smiter åt runt sidorna på sadeln. Very pretty.


Fodralet åkte på sadeln jag cyklade lite och... sadelfodralet var inte längre med mig. Det åkte av. Jag plockade upp det, tittade lite på det och sen hände inte så mycket mer på väldigt vädigt länge. Tills igår, då jag tråcklade fast ett tunt gummiband runt hela sadeln och drog åt så hårt att det nästan är riktigt svårt att få på och av sadelfodralet från sadeln. Men nu ska det banne mig hålla. Extreme sadel makeover, eller nåt sånt.

3 kommentarer:

Emma sa...

Å Maria. Du är så händig!

Cecilia N sa...

Verkar mysigt. Min cykelsadel har ett hål som sörplar i sig allt regnvatten det kan ... för att sen blöta ner mig om jag inte kommer ihåg att försöka pressa ut det med fingrarna före start.

.elli sa...

Snyggt OCH praktiskt... det är ju fantastiskt! Det där med förstärkt-häl-stickning kände jag inte till, men eftersom du förklarar så bra är jag ready to go-go med garnet genast.