onsdag, januari 16, 2008

vart tog det här vägen?

Det går vågor på vägen bakom mitt hus. Eller på det som för inte så länge sedan var en väg. Nu liknar det mer ett mindre innanhav.

Det är nånting som inte står rätt till med vädret, och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite obehagligt. Jag har hört det mesta om naturliga temperaturförändringar och att dinosaurierna minsann inte heller gjorde något åt klimatförändringarna -men se hur det gick för dem...
Jag gjorde DNs enkla klimattest igår, och resultatet var rätt så nedslående. Jag klarar mig bra på boende, vardagstransporter och mat, som vegetarian får man plus på det, och jag skulle vara en himla duktig koldioxidsparare om det inte var för min helt gigantiska akilleshäl -flyget. Det är svårt att vara reslysten och god klimatvän samtidigt. Så nu är det jag som kollar upp seriösa sätt att kompensera för flygresor. Det är inte lika bra som att aldrig flyga, men det är a lot bättre än att inte göra något alls.

Sen råkar ju stickning vara en ypperligt miljövänlig hobby för det mesta! Det motverkar masskonsumering av slit- och slängvaror, det kräver inga långa transporter om det är svenskt garn, och det är naturmaterial som lätt bryts ned. Fina grejer.
På den fronten har det blivit inflation i antalet projekt. Från ett till, okej, bara fyra. Min tömma-hjärnan-efter-för-många-verbändelser-stickning är ett bokfodral. Totalt ospännande, dötråkigt, outmanande och alldeles, alldeles underbaaart... Det är knallgult. Färgen i sig är terapi.

2 kommentarer:

Susilull sa...

Visst är det lite läskigt det här med vädret. Snö borde det ju vara nu, åtminstone uppe hos dej!

Kul att du hittade till min blogg!

Hallonmönstret kommer från Bonniers stora stickbok. Korgen är eget påhitt, men med förebild någonstans på en blogg, kommer inte ihåg var. Hallonmönster tror jag är detsamma som björnbärsmönster, kolla Drops mönster: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=93&d_id=38&lang=se

Ha det bra!

Elina sa...

Ja, det är otäckt med vädret. Tycks minnas att vintrarna alltid var kalla med massor av snö när jag var liten.