måndag, december 31, 2007

Gott nytt år!

Hmm, är det i dagarna mellan jul och nyar som man får säga god fortsättning, eller är det efter nyår man får göra det? Anyway, en god fortsättning och ett gott nytt år till eder alla!


I huset har det varit stor dramatik, sedan fisen (eller "El-Fiso, mushämnaren") kom in med en liten mus. Musen var mer levande än vad El-Fiso förutsåg och sprang därför snart ifrån sin hämnare. Upprörda jamanden från hämnaren påkallade familjens uppmärksamhet, musfångaren avlägsnades och sattes i isoleringscell (vardagsrummet) och jakten på musen fortsatte, nu med jägare som inte hade några intentioner på att döda och äta upp rymlingen. Men det förstod ju inte rymlingen. Så jägarna satte ut två stycken "humana" (om man nu kan säga human när det handlar om möss) musfällor som agnades med lite jordnötter. Den humana musfällan gör så att musen, lockad av the sweet smell of jordnötter, lockas att gå in i en liten bur och upp på en liten fallucka som tippar ned musen till jordnötterna.Vår lilla mus fångade snart sig själv och efter att katterna kommit in för natten, och alla beundrat den fantastiskt söta lilla musen släpptes den ut till friheten igen. Vackert va? Och bara fisen var olycklig över det arrangemanget.


Här kommer nu årets sista två alster på stickfronten 2007:Gröna sjalen som blev stoor. Jag gillar grönt! Använde hela härvan på 130g utom en liten liten boll. En enkel bouclésjal stickad från nacken och ned till tippen på rundsticka nr 5. Skön julstickning som man inte behöver tänka så mycket när man gör.
Och så whitewatermuddarna med mönster från magknits. Gillar stilen men inte färgen. Tja, det blev min första flätstickningserfarenhet, och nystanet fanns redan längst ned i stashen -och då räknas det väl ändå som gratis..?
Nu måste jag gå, det vankas nyårspartaj nere i heresneezedduck.
Allt gott, lova bra saker inatt!

1 kommentar:

Dödergök sa...

Vilka snygga halvvantar!! Fin sjal också, grönt är ju som bekant skönt.:) Gott nytt år!