onsdag, december 09, 2015

garter ear flap hat

När valnötterna var färdigstickade behövde jag ett mellanprojekt, något enkelt och litet som inte kräver mycket koncentration (eller provlapp) men ändå nytt nog för att vara roligt! Plockade fram lite garn ur gömmorna (garnets historia finns beskriven här, och här) och hittade ett perfekt litet projekt: garter ear flap hat


Och vilket fint litet mönster det här är! Smart konstruktion, charmig modell och andra vittnar om att den också har bra passform. När den första mössan var färdig fanns lite garn kvar, så det blev raskt en till. Ska försöka hålla mig från att sticka fem till och börja med något annat istället - kanske den efterlängtade gröna Siri? Eller något nytt mellanprojekt, innan jullovet faller ned.

Garn: Nordic wool mörkblått (superwash), hållet dubbelt. Till den mindre mössan också gult okänt garn från Myrorna, också det hållet dubbelt.
Stickor; nr 4½
Mönster: Garter ear flap hat från Purl Soho, följde mönstret helt utom att använda samma stickstorlek hela tiden, och så skippade jag den lilla toffsen. Den helblå mössan är i barnstorlek, och den tvåfärgade i babystorlek. Garnet och sticksättet gör mössorna otroligt stretchiga! Så de kan nog passa under ganska lång tid.

2 kommentarer:

marremorr sa...

Så fina!! Har också stickat det mönstret, men får problem med att det syns "skarvar" efter där stickorna har korsats, om du förstår hur jag menar.. Hur GÖR du för att det ska bli så där jämnt och fint?

TanyaR sa...

I tried several times to knit, does not work ... what am I missing something, but what I do not understand