torsdag, december 31, 2015

alva

Idag höjer vi glasen för allt som varit och allt som kommer. Ett nytt, oskrivet år. Med det här inlägget vill jag önska er ett glimrande, skimrande nytt år!
 
Det sista som stickades klart före julresan hemhem var en liten islandströja i rester från mina (delvis obloggade) lopapeysas (lopapeysor? lopapeysi?). Mönstret heter Alva och finns gratis att ladda ned från Ravlery, och jag tycker att originalet i blått och vitt är så fint! Min version blev gul, beige och vit och också attans fin om jag får säga så själv!
 
Eftersom mitt dubbla plötulopi är tunnare än originalgarnet stickade jag den på tunnare stickor och kortade ned längdangivelserna i mönstret något, och la upp lite fler maskor också. Originalmönstret är för en treåring och jag gissar att min tröja kanske passar en tvååring? Jag har ingen aning om hur stora barn är egentligen. Det tenderar visst att förändras över tid.
 
 
 
Garn: Plötulopi hållet dubbelt, i vitt (0001), ljusbeige (1038) och gul Heather (1424).
Stickor: nr 4½, vilket blev aningens för hårt, jag borde ha hållit mig till nr 5 som jag använt till mina egna tröjor
Mönster: Alva av Maria Vangen
 
Jag skulle gärna sticka mönstret igen i en annan färgställning. Kanske med 3-dubbelt plötulopi då. Då skulle jag gärna låta mönstret vid halsen fortsätta ända till kragen och bilda de klassiska "pilar" eller droppar som ofta finns på isländska tröjor.
 

7 kommentarer:

elisesophie sa...

Fantastisk fin!
Godt nyttår til deg fra meg :)

Händer på Haga sa...

Så fin!

Ida sa...

Jättevacker! Önskar jag kunde sticka tröjor. Det får bli ett nyårslöfte! Gott nytt år till dig!

Helga sa...

Peysur :) Finfin tröja!

Anonym sa...

Den är så fin! Vad heter den gula färgen?

glaramknits sa...

lovely

Maja Siska sa...

beautiful pattern ,thank you for sharing, I posted it on my fb page "Icelandisfullofwool" :)