fredag, juli 10, 2015

det sticks

När jag satte mig ned och tittade igenom bilderna och projekten, sammanfattade och gjorde en hel liten parad av tidsinställda blogginlägg (de trillar in här allteftersom, medans jag själv far runt i sommaren och bara har det gott!), så kom plötsligt sticklusten tillbaka. Jag tror att jag helt enkelt är en sån som måste ordna, lägga till handlingarna, innan jag kan gå vidare.

Med en veckas tveksamt sommarväder och bara ledighet att fylla dagarna med har det blivit en hel ny tröja. Sommarens största längtan är den kommande fjällvandringen, och med den följde "behovet" att sticka en lagom tjock och lätt ulltröja att ta med på färden. Garnet köptes förra sommaren, i just Abisko, och nu återstår bara trådfästning och lite blockning. Och bloggning förstås (högen obloggade projekt ligger där och stirrar förebrående på mig).

Men jädrar vad den sticks! Jag är inte den allra känsligaste, men detta är i sticksigaste laget också för mig. Så jag efterlyser dina bästa tips! Jag kommer inte ha tid att beställa och få hem några specialprodukter, utan får klara mig med vad som finns att hitta hemma. Kan man använda vanligt människo-balsam för att få ullen lite mjukare? Hur går man tillväga om man ska schamponera och behandla sin tröja?

3 kommentarer:

iamaskar sa...

Tvätta den med balsam så blir den något mindre stickig.

Anonym sa...

Skölja med ättika i vattnet har jag hört men vet ej hur mycket och så.

Sippan86 sa...

Jag brukar låta plagget ligga i lite ljummet vatten med balsam och sen sköljer jag det i omväxlande varmt och kallt vatten, det har hjälpt tycker jag :)