måndag, mars 02, 2015

ge mig mer

Jag har lopapeysa på hjärnan igen.
Har ett favoritmönster på en vintagelopapeysa, med det poetiska namnet lopi 131, sedan länge och ägnade bra med tid åt att granska bilder och skapa ett eget mönster i det fantastiska mönsterprogrammet, innan jag för en liten stund sen hittade mönstret som gratis nedladdning hos Istex... Men med mönstret inlagt i programmet leker jag runt med färgerna och hittar många favoriter. Vilka gillar du?

Jag älskar min förra isländska tröja Hela, och de levande grå som den är gjord i. Frestelsen är stor att göra också lopi 131 med ljusgrå grund och med mörkgrå och svart mönster. Som denna vackra. Men kanske kanske skulle jag utmana mig att hitta någon annan färgställning att älska lika hårt.

 
Så finns alltid den gula solskensfärgen som vill leta sig in. Som älskar grått och vitt och som jag inte riktigt blir kvitt. Tycker supermycket om den soliga gul-orangea tröjan till vänster här, och kanske ännu mer om den stillsamt vårvintriga beiga till höger, som kom till av misstag när jag klickade runt bland färgerna.Ett tag nu har den del av mig som är dedikerad till ull och färg pockat på att få göra en tröja i rött, blått och vitt. Hittar tusen former av inspiration och faller handlöst för den mittersta av tröjorna nedan, trots att den är så långt ifrån min första tanke om olika grå nyanser. Är det den som ska bli?

 
 
Just nu står det mellan den beiga med mönster i gult och vitt, och den vita med rött och blått. Vilka färger skulle du välja? Det är intressant att få klicka runt i programmet, och jag märker min egen färgkonservatism -grundfärgen är alltid neutral, aldrig knallturkos kropp och grönt ok och orangea detaljer. Inte för att jag tycker att det vore fult, tvärtom kan jag tycka att sådana tröjor är awesome! Men när jag väljer åt mig själv, då blir jag tydligen rätt enkelspårig...

8 kommentarer:

Maria/Lilla07an sa...

Ooooo. Nu måste jag så klart tycka något här. Jag börjar med att säga att jag läser bilderna från vänster till höger uppifrån och ner, som svensk text med andra ord. Mitt förstahandsval är 5 sen 3,4,1.

Jag har också suttit å klickat runt i färgverktyget på sidan och man kan verkligen hålla på hur länge som helst. Har snart stickat mitt första projekt i ospunnen ull och är sååå sugen att testa Plötulopi. Men att bestämma färg.....det går tusan inte. :)

jennie sa...

Åh! Jag röstar på solskenströjan, alla dagar! Har själv varit inne på en lopapeysa i liknande färger, så är självklart helsåld på den gula.

Elin - my textile life sa...

Du måste göra alla såklart :)
Men även jag tycker att den gula är extra fin.. när jag var på island 2011 köpte jag en massa lopi i gult, rost och vitt som jag tänkte sticka en tröja av men det har inte blivit nåt än (min pojkväns riddari som vi också köpte garn till är inte heller klar, men iaf påbörjad..ehm). Tack för tipset om verktyget, det kanske kan få mig att ta tag i det hela!

Stickatochvirkat sa...

Jag hade valt beige, gult och vitt. Faller handlöst!

Helga sa...

Tycker den med gult är jättefin :) Eller vilken som av dem på nedersta raden.

Hanna sa...

Jag älskar den högra på andra raden!

Ulrika sa...

Nr 1 och nr 6 tycker jag är helt fantastiska!

emma sa...

Den gula (4) tror jag skulle vara jättefin mot ditt hår, men om du vill ha mer färg så är ju den nedersta raden mer sprallig...
Sexan tycker jag liknar vimpeltröjan lite.. ;)
Det kommer bli fint vilket mönstret du än väljer, det är jag säker på!