fredag, november 28, 2014

lappa och laga

Nya rekord slås i avstånd mellan blogguppdateringar! All skriftlig kreativitet hälls just nu ner i uppsatsen jag skriver. De stora stickprojekten väntar på den sista blockningen och allt min hjärna önskar under författandet av den episka uppsatsen är enkla repetitiva projekt där händerna kan arbeta och huvudet kan lämna kreativitet och uppmärksamhet åt sidan.Så det blir sockar.
Jag som aldrig varit en riktig sockstickare, tjocksockslagret var snabbt fyllt och spetssockar blev aldrig min grej. Men så upptäckte jag att mittimellansockar var precis min grej! Mellan tjocka och supertunna och helt plötsligt det enda jag ville ha på fötterna när jag är hemma. Jag slet ut mitt bästa par, stickade de fantastiska oktobersockarna som nu följer mig när jag hasar runt mellan datorn och tekokaren.

Och så har jag tagit tag i mina lappa-och-laga-ambitioner och precis repat upp de delar av de utslitna sockarna som går att återvända. Nu ska de bli ett nytt par (alltså vad jag myser över min egen duktighet i att repa upp och återanvända). Och så har jag redan hunnit sticka ett nytt par i favoritsocksgarnet (nyköpt garn). Så snart kommer jag ha två nya par i bästa garnet. och det känns ju himla fint, grå novemberdagar som dessa.

3 kommentarer:

fale artut sa...

Lycka till med uppsatsen, och tack för inspirerande läsning!!

Ulrika sa...

Vilket är favoritgarnet..? :-)

Ljuvliga bilder förresten!

Helga sa...

Tycker du gör helt rätt som myser över din egen duktighet! :) Jag har inte kommit till sockstadiet än men det hade varit ypperligt eftersom jag 2 vintrar nästan bara använde gummistövlar + sockar och inte hade så många. (Gummistövlar på vintern är en fin skånsk lyx). Men så köpte jag vinterskor förra året så nu blir det väl inga sockor ändå. Haha. Vilken fin luffarslöjdsljusstake förresten :) Har du gjort den?