onsdag, augusti 13, 2014

liten väpnare

När längtan efter att sticka varma isländska tröjor var som starkast, men garnet långt borta, började jag en liten 'provlapp', en barnkofta ullgarn jag hade hemma.

Jag utgick ifrån mönstret till Riddari, förminskade och ändrade lite med hjälp av den fiffiga isländska mönstersidan, och så hade jag mönster till en liten Riddari. En liten riddare, det måste bli en väpnare, eller hur?

Tillägg: Sverrir som ligger bakom den väldigt bra mönsterkonstruktionssidan tipsar om en helg i Köpenhamn med fokus på isländskt stickat -för alla sörlänningar och fantaster -kolla in!


När tröjan var framme vid oket fick mina vänner sitt tredje lilla S som jag fick snusa på igår. Lilla plutt! S fick väpnarkoftan som gjordes klar timmarna innan jag åkte dit och jag gillar verkligen min kompis kommentar om koftan; -Den är så fin att den får bli vardagskofta! Precis så tycker jag att det ska vara. Finporslinet varje dag. Livet är för kort för att inte ha fest så mycket det bara går!

Det var en lärorik kofta att sticka -eller framförallt att klippa upp. Det var första gången jag klippte upp något jag stickat. Obehagligt. Jag virkade på båda sidor om där jag skulle klippa, klippte, plockade upp för knappkant och sydde sen ett sidenband över den klippta kanten.


Note to self: det var INTE en jättebra idé med virkad steek över flerfärgsstickningen. Det var svårt/omöjligt att lyckas virka runt alla trådar på baksidan, vilket gjorde att en del upplockade maskor till knappkanten lossnade. Jag tror att kanten är stabil nu med det påsydda bandet, men nästa gång jag klipper upp nåt flerfärgsstickat tar jag nog symaskinen till hjälp. Intressant att prova dock.

Garn: Kampes tvåtrådiga ullgarn. Tyvärr tog det turkosa slut så att knappkanten fick bli grå istället. En turkos kant hade bundit ihop koftan bättre, men det blev helt okej så här också.
Stickor: nr 3
Mönster: Baserat på Riddari
Jag tycker att mönstret är så fint! Blir sugen att sticka en Riddari till mig själv i samma färgsättning -som jag har sett hos någon annan och tyckte så mycket om.

9 kommentarer:

Helga sa...

Superfin! :)

elisesophie sa...

Så fin den ble! Veldig enig med deg - hver dag burde være en fest!

Stina sa...

Aah vilken fin! Älskar Kampes, det är så rustikt men samtidigt färgsprakande. :)

Har aldrig virkat en steek! Symaskinen har jag däremot steekat med nån gång, det är lätt men läskigt! :D

Huldr sa...

Så vakker! Elsker fargene.

Dödergök sa...

Den är helt fantastisk och inspirerar som vanligt!

Kite Designer sa...

Vad fin den är! Jag har Loki-tröjan till min dotter näst på tur, men det kliade i fingrarna att påbörja den redan nu, när jag såg din kofta :-)

Manduzana stickar sa...

Den är helt fantastisk!

Cecilia N sa...

"Men! ... Den där tror jag att jag sett förut ..." sa jag idag när jag såg den irl.
Kul!

Rumpetuss sa...

Helt galet fin kofta!!!!