torsdag, juni 12, 2014

turkosrosa

Väldigt väldigt glada sockar!
Bloggvärlden har fyllts till brädden med fina sockar på slutet, jag tror att Dödergöks trevliga sockutmaning har haft mer än ett finger med i det, och jag ville också delta lite för mig själv. Eller, jag ville helt enkelt sticka ett par sockar. Kanske den perfekta sommarstickningen? Liten, enkel och med svalt garn.


Jag köper nästan aldrig sockgarn och har använt upp det jag har tills bara snuttar finns kvar. Men jag hittade ett udda kallturkost bomullsgarn och tänkte att man kan ju alltid prova. Det gör att sockarna är lite stumma och kommer väl inte bli nåt favoritpar -men det kompenserar de genom sin färggladhet.

Garn: Namnlöst turkost bomullsgarn, rosa sockgarn hållet dubbelt
Stickor: 2½ tror jag


Mönster: Bara enklast möjliga improviserat uppifrån, hälen är en "vanlig" häl med hälflärp och upplockade maskor, men baksidan av hälen är stickad med förstärkning, man stickar varannan maska på rätan och sedan på avigan stickar man de maskor som inte blev stickade på rätan.

Förstärkningen är egentligen inte till för att jag nöter just den delen av sockan särskilt hårt utan för att det gör passformen bättre så att sockarna inte halkar ned på mig.

6 kommentarer:

emma sa...

Superfina och superglada!

miastick sa...

Åh vad härliga! Jag börjar snart falla till föga jag med och lägga upp ett par sockar, håller med om att man blir inspirerad av Dödergöks sockutmaning :)

Rumpetuss sa...

Ursnygga sockar!!!! Färgerna är så härliga!!

Maritas Maskor sa...

De var jättesnygga!! Lite eleganta i sin enkelhet tycker jag :)

Ulrika sa...

Riktiga gladsockar!

Ulrika sa...

Riktiga gladsockar!