söndag, juni 22, 2014

midsommar


Där vägen först blivit grus och sedan blir gräs, stenar och svaga spår står ett torp med timrade faluröda väggar. Där kokar man kaffe på vedspisen och kyler ölen i husgrunden.

Där är trägolvet blankt av dans och i garderoberna finns vevgrammofon med knastrig jazz och hambo. Där firade vi midsommar!Av sommaren, björklöv och blommor bands kransar i väldigt personliga stilar, och en midsommarstång av den svajiga sorten. På brittens begäran dansades små grodorna och hummades bortglömda midsommarsånger från barndomen.

Och det åts, och åts!


Supar klipptes och sveptes och besjöngs innan vi var tvungna att gå ner maten i magen i en magisk sommarkväll med solen mellan skurarna. Spegelblanka vatten där osynliga fiskar lägger ringar på ytan och koltrasten sjunger om livet.

Vi plockade sju sorters blommor utan att vara tysta och hoppa över gärdsgårdar (så kanske var det där för de inte funkade sedan). I gryningen spelade vi näverlur över vattnet med toner som ekande vände tillbaka till oss över dimhöljd sjö och fick hela kroppen och själen att rysa och knottra sig.


Den korta midsommarnatten fylldes av dans och spel innan vi drog ner madrasserna och somnade framför en sprakig brasa när det redan börjat ljusna igen.

Inga ord om att nu vänder det, nu blir dagarna bara kortare. Varför tänka på mörkret är ljuset är som starkast?


Hoppas att ni alla har haft fina midsommaraftnar!

6 kommentarer:

Maallinen vaellus sa...

These pics made me smile! Looks so perfect and beautiful!

Maritas Maskor sa...

Men åh vilken fin midsommar du har haft!
Det låter som en dröm!

Manduzana stickar sa...

Vilken magisk midsommarafton!

Ulrika sa...

Vilken underbar bild av din midsommar du förmedlar! Bilden på dig och den andra tjejen är ju helt ljuvlig!

Rumpetuss sa...

Vilken härlig midsommar ni haft!!!

Isis sa...

So nice to be reminded of the 2 midsommars I have spent in sweden :) these pictures are lovely. I can't understand anything on your blog but really enjoy the pics :)