torsdag, mars 20, 2014

alla dessa faser

Planeringen, drömmandet, tänkandet och inspirationen. Form och funktion, känsla och vision. De blir till små teckningar som inte säger mycket om hur slutmålet ska se ut. Mer som minnestriggers till bilderna i huvudet och känslan i händerna. Mått på ett papper.


Knådandet, återvinnandet, görandet. Leran på skivan, sår på händerna av chamotten, frustration och meditation och perfektion. Aldrig riktigt nöjd, alltid på väg mot tydligare, renare, närmare känslan i visionen. Skönheten när det går, som framkallning i ett mörkerrum. Kalla fingrar och leriga hårslingor. Det syns att jag drejar med hela kroppen.


El(d)en och leran, lika hett som lava. Bränningen som får godset att säga ping när man knäpper på det. Pulvret som smälter till något mellan berg och glas. Keramiken blir något som kallas färdigt och kan fortsätta livet utanför verkstan. Och cyklerna börjar om och om igen.

1 kommentar:

Rumpetuss sa...

Men så häftigt! Tack för att jag fick vara med o dreja och bränna, ja i hela processen! För det kändes verkligen som jag var där....tack!!!