fredag, december 06, 2013

rödaste rött


Garn: 1 tråd Kampes 2-trådiga ull, 1 tråd sockgarn från utlandet
Stickor: nr 3½
Mönster: Snowfall
Ändringar: Lade upp färre maskor för att kompensera för tjockare stickor och garn, gjorde hälen med enkla varv.

Tycker mycket om de här sockarna, de blev precis så varma, squishigt mjuka och sköna som jag hoppades. De är precis på håret att vara för små, får ta i när jag drar dem på mig eftersom flätorna gör skaftet lite mindre flexibelt -men sedan sitter de perfekt. Hoppas att tråden med sockgarn gör dem slitstarka, för i vinter kommer de här följa mig dit jag går.


Den folkromantiska omlottkjolen är ett av höstens loppisfynd, hängde bland förklädena på bästa och billiga loppisen i hemstaden och kostade därefter. Hemsydd i rejält gammeldags randat tyg, sånt där som jag faller hejdlöst för varje gång. 

När händerna inte kryper ned i fickorna har den snurrat runt på två danstillställningar och är en ny favorit. En lite otydlig helbild bjuder jag på, där man kan ana de fina fickorna och hylsorna att trä knytbanden igenom. Skulle vilja rita ned mönstret för den och sy fler liknande kjolar, kanske i lite olika längd.

6 kommentarer:

Miri Vandre blandt ege sa...

Hvor er de røde strømper bare fine !!
Jeg strikker MANGE uldne sokker hvert eneste år, men ingen SÅ fine som disse :)

Micha sa...

Beautiful!

Rumpetuss sa...

Hur fina sockar som helst!! Å kjolen med så klart!!

Ung Tant sa...

Sockarna (och kjolen) ser supergosiga ut. Hade för närvarande inga planer på att sticka raggsockar till mig själv, men nu kliar det i fingrarna för att gör det.

Emilia sa...

Jättesnygga - och vilken härlig röd färg!

Annika sa...

De är ju alldeles fantastiskt vackra, de där sockorna!