skip to main |
skip to sidebar
glögg
Årets glögg är tappad på flaskor och redo att värmas. Glögg 2013 är smaksatt med apelsin och den är så ny att jag inte hunnit provsmaka den och se om apelsinerna gav någon smak, men jag håller tummarna för det.
Tidigare års glöggar har varit alkoholstarka utav bara den, man har blivit lite hög bara av att gå förbi och lukta på den värmda glöggen, men de har fått stå ett par veckor längre än den här panikglöggen så vi får väl se vad som har hunnit hända under de tre veckorna i hinken.
Det fascinerar mig varje gång att den där sörjan av svagdricka, potatis, jäst, socker och kryddor kan bli till så god glögg! Och det känns på något sätt som att flika in sitt eget bidrag i den tidvis hemliga, tidvis offentliga, traditionen av att -kanske alltid lite i smyg- brygga saker hemma.
Om du kommer förbi på marknad imorgon så får du smaka!
1 kommentar:
Hei fargen på skapdørene dine er veldig fin, hvilken fsrge er det?
Skicka en kommentar