söndag, november 10, 2013

köksdags

I helgen målas det kök, och vilken tillfredställelse att få dra loss gammal plast, slipa nötta luckor och lägga på ny färg. Målandet är helt klart min favorit -det händer massor och man behöver inte låtsas om hur jobbigt det kommer vara att peta bort all tejp senare.


Köket har nog sett ut på ungefär samma sätt sedan huset byggdes 1962. Jag tror att när köket var nytt var det grönt, att döma av färgen som kikar fram när jag slipar, och sen ligger det ett beigegult och ett vitt färglager över, och nu kommer nästa färg. Vitt på stommarna och ljusblå luckor och lådor!

Trevlig söndag på er.

4 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Vad duktig du är! Betydligt mer noggrann och grundlig än vad jag var när jag debutrenoverade... Men jag kom till en insikt att jag hade i alla fall gjort det själv, det dög gott för min del, oavsett vad andra kanske skulle tycka om en synlig tapetskarv. Och som sagt, hur många drar igång nåt liknande på egen hand?

Maritas Maskor sa...

Det kommer att bli underbart fint Maria!
Du måste ta en efterbilda sen också, så att vi får se!

Dödergök sa...

Först; Grattis till ditt alldeles egna nya boende!
Sen; Fan vad bra jobbat av dig att orka dra igång allt det här själv. Och det kommer att bli superbra och skitfint och du kommer att vara så grymt nöjd sen. Jag har lagt ner hiskeligt många timmar på vårt hus men det glömmer man sen när man sitter med en kopp te i sitt nymålade kök och beundrar sitt jobb.
Heja Maria liksom!

Rumpetuss sa...

Modigt att våga dig på renovering!!! Tror att du klarar det galant!!! Vilken trevlig blogg du har, gillar allt!!! Kommer definitivt åter snart!!! Tack!!