torsdag, oktober 31, 2013

brrrr


Behöver nog en socka till.

5 kommentarer:

metamorphosis sa...

Hihi! Ja, det kan kanske vara en bra idé! :)

Snygg förstasocka helt klart - kändes härligt vintrig både till färg och form!

Kerstin sa...

Snygg!! Ska också börja sticka sockor tror jag.

LallaGunilla sa...

Jo troligen behövs den... ;0)

Du Maria, jag har en liten fråga. Jag vet ju att du gärna stickar i Kampes ullgarn och jag vet också att du ibland repar upp och börjar om. Precis det vill jag göra nu med en tröja som är klar till hälften men inte alls blir som JAG vill. Nu till min fråga, när du repat upp, vad gör du då med garnet? Blöter du det eller stickar du igen trots vågigt garn?

Jag blir himla glad om du har tid och lust att svara mig. Jag lutar åt att blöta garnet men om det nu inte behövs... ;0)

Tack på förhand och tack än en gång för din underbara blogg!

maria carlander sa...

lallagunilla:
Ja, jag repar upp ganska ofta :). Jag har hittills aldrig blött och sträckt garnet innan jag stickat om, jag har stickat med vågigt garn och istället blött och sträckt det färdiga plagget om jag tyckt att det behövs. Men jag tror att många skulle rekommendera att blöta garnet innan för att minska risken för bubbligt resultat. Så man får nog helt enkelt göra det som känns bäst för en själv -och kanske beror det också på vilket garn man repar upp?

Lycka till!

Lallagunilla sa...

Tack snälla du för ditt svar, nu får jag se hur jag gör.

Att repa upp, DET är en av de bra saker jag lärt mig genom att läsa bloggar. Ja alltså att veta att ni duktiga stickare också gör det då och då. Att allt inte blir perfekt varje gång. Förr kastade jag stickningen åt sidan med ett "jag kan inte".

Haregott!