onsdag, augusti 14, 2013

lite tur

Varma tröjan är färdigstickad! Och efter alla ändringar och omstickningar och upprepningar så kan jag inte låta bli att le lite åt att garnet räckte så exakt det någonsin kan bli. Tre decimeter knorvligt garn hade jag i handen när tröjan var klar. Nu behöver den blötas och torkas så att garnet lägger sig tillrätta i sin nya form, just nu är tröjan alldeles småbucklig.


Nästa projekt är snart på gång, när jag nystat upp 1200 meter tunt garn till två nystan. Det ska bli en Arnhem loop, i min egen version. En sån där stickning som jag alltid skjuter undan för den är ju evighetslång och händelselös, men samtidigt precis en sån stickning som jag vill ha -resultatet på. Denna gång tror jag att det kan gå.

Garn från stashen, entrådigt ljusgrått kampes och matt petrolblått (jättefin och svårfångad färg) Spinni från Isager, köpt på en Köpenhamnsresa för ett par vårar sedan.

2 kommentarer:

slingerbult sa...

Grattis till att den är klar! Har också en såndär enkel grå tröja som blivit halv- och helupprepad några gånger men aldrig riktigt klar.. nu inspirerar du mig att fixa klart den!

unikarina sa...

Wonderful. Love the raglan line. Did you make increases/descreases at top on every second row and at bottom at every row?