måndag, juni 03, 2013

magic loop utan loop


Bestämde mig för att sticka tå-upp-sockarna samtidigt för att kunna fördela det knappa raggsocksgarnet jämnt mellan dem. Jag har aldrig testat magic loop och har intalat mig att det är krångligt, och så gillar jag ju strumpstickor. Så det är tur att jag hade mer än ett set stickor i samma storlek! Det här funkar ju finfint det också. 

Tå och häl är knallceriseröda i en liten snutt restgarn som räckte preciiiis till båda sockarna och skaften får bli randiga i mörkgrått för att få garnet att räcka längre. Det mörkgrå garnet är vanligt tvåtrådigt ullgarn och alltså lite tunnare än raggsocksgarnet, men det får gå det också.

5 kommentarer:

Iréne JB sa...

Du gör så mycket fint! Är nästan kär i dina nattljusstakar och de här sockorna är väldigt fina med de röda/cerisa inslagen.

kai sa...

Använder du något mönster när du stickar strumpor från tårna upp? I så fall vilket? Jag sitter med en hel hög Raggigarn som ska bli strumpor.

maria carlander sa...

Irene: tack!
Kai: Jag har fått mönster kopierat från en kompis (som i sin tur fått det av en kompis) så tyvärr har jag inget mönster att länka till. Men sök på ravelry, där finns nog ett helt gäng! Lycka till :)

Cecilia N sa...

Hojta till i höst så ska vi göra något åt den där magic-loop-nojan!
Eller om du har vägarna förbi här i sommar. Jag vickar bara på tårna, förutom en och annan utfärd.

Lori ann sa...

i do like your socks made by the non magic loop method! i like using double point needles too and have not ventured to use magic loop.
your pottery is beautiful!