onsdag, maj 29, 2013

Skuleskogens sommarcafé

Åh så fint det har varit med besök ikväll! Jag är alldeles glad och peppig efter alla fina ord och att ett helt gäng keramik nu har fått nya hem. Så nu vill jag passa på att dela nästa nya stora grej i mitt keramikliv, sommarens försäljning i hemtrakterna!

Skuleskogen, den djupa mörka skogen där det en gång huserade rövare och där bergen stiger som urdjur mellan träd och vatten, kan vara en av de allra vackraste platserna på jorden. I Skuleskogens nationalpark finns Höga kustens essens, allt det som får mitt hjärta att växa och sjunga när jag är där; berg, vatten, skog och rymd. Uppvuxen bara några mil norr om Skule är det verkligen en del av min själ och barndomshem.

Och det gör mig extra glad och stolt att nu kunna berätta att lite av min keramik ska få spendera sommaren där! Hos den pärla till café som drivs av vänner till min familj.


Skuleskogens pensionat och sommarcafé är det finaste lilla café och pensionat man kan tänka sig, beläget i skogen alldeles vid gränsen till nationalparken. Där kan man stanna till på vandringen (eller bilfärden), fika och njuta av fågelsång och trädsus. Och när man är där och fikar och bara har det bra kan man ta en titt på min keramik också, jag har skickat upp ljushållare, skålar, koppar och lite annat och ett nytt lass av de nybrända sakerna är snart på väg.

Caféet öppnar i mitten av juni och håller öppet till slutet av augusti, kolla in deras facebooksida eller hemsida för att se precis när de öppnar och hur du hittar dit. Bor du i Höga kusten eller har vägarna förbi denna del av landet, så stanna till!


Bilderna kommer från caféets facebooksida

3 kommentarer:

slingerbult sa...

ooo vad härligt det ser ut! Önskar jag finge komma norröver och hälsa på, men det blir det nog inte tid till tyvärr.. Massa lycka till inför sommaren!

Sonja i Norr sa...

Ahaa, är det där jag kan hitta dina fina keramikgrejer så nära mej :) Håller med dej om att det är världens mysigaste ställe mitt ute i ingenstans :)Bra jobbat av familjen som äger stället!

Ulrika sa...

Spännande! Och stället ser fantastiskt ut! Viktigt att försäljningsställena känns rätt, det har jag tänkt på många gånger. Hoppas på många besök där i sommar för din skull!