fredag, april 26, 2013

med brätte

Tack och tack!
Jag blir så peppad och modig av alla fina kommentarer! Jag lovar, så snart det börjar bli lite tydligare kring både sommarens caféförsäljning och ev försäljning över bloggen så kommer alla detaljer att finnas här! Namn, adress, fikautbud, allt :) Tanken är att jag ska åka upp med grejerna någon gång i början av juni, men innan dess ska det väljas grejer och drejas upp av just dem. Hu, jag hoppas att det hinns. I helgen tror jag att det får bli verkstad för hela pengen.


Näst på tur i keramikparaden är två saker med brätten. Brätten är lite spännande tycker jag, precis som pipar gör de så mycket med utseendet, skålen får en annan vidd och upplevs mycket större och det händer något med känslan när avslutet är vikt utåt istället för rakt.

Jag har gjort några större skålar med brätten (inte jättestora dock, använde 1½ kg lera per skål), och av mina något större alster är de här verkligen mina favoriter. Har använts som uppläggningsskål för marängsviss, eller som här, potatis. Tycker att de känns lite lant-romantiska, men på ett lagom sätt.Min vän som gjort de jättefina loggorna och visitkorten till mig ville ha tandborstmugg och tvålkopp i bytet och jag testade fram en tvålkopp och tandborstmugg som jag gillade, så det blev några set till av den! Så himla skönt att ha en tvålkopp som inte förvandlar alla tvålar till ett gegg. Tvålen lutar sig mot kanten i koppen och torkar lättare.Nu väntar seminarium och opponering för mig, och sen är det helg!
Ha en fin fredag!

6 kommentarer:

by Caloweena sa...

Wow, vilka fina skålar, muggar och koppar! Jag är enormt imponerad och blir sugen på att själv lära mej dreja! Ha en skön helg och lycka till med opponeringen!

Löpmaskan sa...

Vackra OCH smarta. Kan inte bli bättre.

September sa...

Jag tittar in på din blogg mest varje dag och blir så glad när du visar alla dina fina saker, både keramik och allt det du stickar och virkar. Men tror du jag kommenterar? Tyvärr alltför sällan eftersom jag ofta ligger och kikar via mobilen innan jag ska somna och det är så pilligt att skriva då.

Men nu sitter jag vid datorn och kan tala om för dig hur mycket jag uppskattar dina alster och vilken inspiration du är för mig nu när jag på senaste tiden letat fram stickor och garn igen, de som legat i träda i årtionden.

Önskar dig en bra helg!

Helena sa...

Du är supderduktig och tar så fina bilder!

Kerstin sa...

Dina alster är jättefina!!!
Jag är också en av dina läsare som inte kommenterar.

Ulrika sa...

Grejerna ser superfina ut! Vad snabbt du har blivit duktig! Du har verkligen fallenhet för keramiken!