fredag, mars 22, 2013

lerlov


Kursen som jag går nu är redan avslutad med en fantastiskt välskriven hemtenta om jag får säga det själv och kommande kurser drar inte igång förrän efter påsk, vilket betyder att jag för första gången sen gymnasiet har ett riktigt påsklov! Skål för det!

Det här ska, förutom en tur norrut till familjen, leda till en massa tid i verkstan har jag tänkt. Så idag inventerades det, planerades lite för vad jag vill ha hunnit göra innan sommaren, och så drejades det. Först små raka skålar som jag tänkte för salt och peppar, småpryttlar eller vad som kan passa.

Jag har mest drejat rundade och välvda former, alternativt ut- eller inställda raka väggar, men håller nu på att bli vän med de här raka enkla formerna. Det är något med höjd och vidd som måste bli rätt för att det ska kännas bra. Sen blev det små mjölkkannor också, de är lite av mina favoriter och jag sålde ett helt gäng av dem till kompisar vid jul, så nu tänkte jag fylla på igen. 

Får du något påsklov?

6 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Grattis till påsklovet! En annan lär få plugga. I alla fall om man vill undvika uppsatspanik om två månader :S

Getingedalen sa...

Snyggt!

Anonym sa...

vill också! (ha en påsklov och en mjölkkanna. Och en salt burk).

Anonym sa...

Fina saker du gör...och stickar!
Var kan man köpa din keramik?
Iréne i V-ås

maria carlander sa...

Så peppande att ni gillar grejerna!

Iréne: Hittills finns de bara till salu direkt hos mig i Uppsala, så har du vägarna förbi är du varmt välkommen på en titt :)

Cecilia N sa...

Undervisningsfritt i stilla veckan. Antagligen läge att göra uppgifter som ska vara gjorda längre fram ... eller läge att vila så att man kan göra de uppgifterna sen.

Men jag har låtit hjulet gå några dagar här nu så kanske att jag kan förmå mig att läsa lite efter det.