onsdag, februari 27, 2013

två korgar

Jag har tittat på fina virkade korgar länge och suktat lite men tyckt att trikågarnerna har varit för dyra för att jag skulle kunna rättfärdiga det för mig själv. Men så kom den där rean och jag hivade med glädje upp 130:- för 9 hg. Jag har ingen aning om det är jättebilligt eller inte, men just då kändes det som ett klipp.

Till trikån hörde mönster och virknål, det var ett nybörjarkit för att virka bordstabletter. Men jag bytte upp nålen en storlek och gjorde två korgar efter eget huvud istället. Min första tanke var att göra hängande korgar men efter lite självrannsakan kom jag fram till att vanliga enkla korgar skulle vara mycket mer användbart, så sådana fick det bli. Jag är nöjd!


Garn: 9 hg naturvitt trikågarn, ingick i ett kit som jag redan slängt, så jag vet tyvärr inte vad det hette...
Virknål: nr 8
Mönster: Efter eget huvud och ett antal provvirkningar, först en rund bottenplatta, det första varvet på väggarna virkas genom bakre maskbågen, i övrigt virkas hela korgen genom båda. Den mindre korgen gjordes två bottenvarv mindre än den andra och med tre varv lägre väggar.

8 kommentarer:

Rebecca sa...

Super fina :)

med nål och tråd sa...

Goa korgar, de blev riktigt fina!

Tyg och otyg sa...

Jättefina korgar. Jag har heller ingen uppfattning om vad sådant där garn brukar kosta, men 130 kr för 900 g låter iaf som ett bra pris i mina öron.

Anonym sa...

snygga! Smart att virka i bakre maskbagen för distinkt kant, det ska jag försöka att komma ihåg.

Garnera sa...

Snyggt! Hade trikån rå kant? Rullade den i så fall in sig? Jag sneglar på några uttjänta tröjor men vill gärna slippa att det blir fransig yta, dina verkar ha helt slät yta och det är så mycket skönare för mina ögon!

Dödergök sa...

Men så snyggt! Stilrent och praktiskt.

maria carlander sa...

Tack alla!

Garnera: Ja, kanten var rå men den korvar ihop sig helt!

Ewa Gajewska sa...

your baskets are absolutely perfect! How do you do them so neat and straight? Mine are always curving a little bit inwards and it drives me crazy! I am dreaming of baskets like yours..could u write me an email on fayette_moth@hotmail.com how do you do them? i would be SO SO grateful!