torsdag, januari 17, 2013

infriade löften

Kommer ni ihåg mitt projekt, 12 under 2012? Tanken var att jag under 2012 skulle göra minst 12 stick/virkprojekt av garn i mina egna lager innan jag fick lov att köpa nytt garn. På så sätt skulle garnkorgen bli lite lättare att stänga, och jag skulle lära mig att titta bland det jag har innan jag köper nytt garn.

Projektet gick verkligen över all förväntan! Totalt 26 projekt av garn från gömmorna hann det bli under året, och jag kände faktiskt inte det minsta behov av att köpa nytt garn, vilket jag också bara gjorde en gång under året -när jag besökte hemslöjden i Umeå och fyllde på med lite vitt och grått tvåtrådigt basgarn (som jag sen inte använde under året ändå). Det där lyxgarnet som jag lovade mig själv att jag fick köpa när de tolv projekten var gjorda har hittills inte köpts, kanske blir det inte alls av. Just nu trivs jag fint med de garner jag redan har.Jag har verkligen tyckt om projektet, det har varit bra för kreativiteten att behöva ta av det jag har och utgå ifrån det. Jag har hittat nya färgkombinationer (som lilla sergeltröjans mörkgrå, vita och svalt gula, och den turkosa och roströda vågsjalens färgkrock) och haft mitt bästa mönsterkonstruktionsår hittills. Jag har kunnat sätta igång med projekt, testa, göra om och hitta rätt utan att fastna i frågan om vilket garn jag ska ha till nästa projekt, eller den där önskan om prefektion som gärna vill att allt ska vara färdigt redan innan man börjar. För mig är det obegränsade och ohämmade precis motsatsen för min kreativitet -kan jag välja vadsomhelst kan jag inte välja alls. Men har jag bara några få att välja mellan, då finns alla ideer i världen.

För 2013 har jag inga löften eller projekt, men jag kommer att fortsätta med att börja hantverkandet med en tur i min garnkorg. Där finns nog med garn för ett år till av kreativitet utifrån det jag redan har. Har du några projekt eller löften för årets hantverkande?

5 kommentarer:

Löpmaskan sa...

Otroligt fina saker växer fram ur ditt skapande. Det är alltid lika inspirerande att komma hit.

Futu sa...

Heja dig!

Jennie sa...

Vilket bra projekt! Ett sådant skulle jag verkligen behöva ge mig på... Och så sjukt fina saker du stickat!!! Inte vad jag tänker med "restgarnsprojekt" (fast det var väl inte bara rester du använde, men ändå). Underbart!

Lo sa...

Så många fina saker! Jag gillar särskilt den grå sjalen med färgad kant o den svartvitrandiga koftan!

Medea sa...

Jag är också inne på att i första hand ta en tur i min egen garnbutik innan jag letar nytt. Gissar att det kommer att gå väldigt bra. Det finns massor med fina, inspirerande garner i gömmorna.