onsdag, januari 09, 2013

gaaah, buggar!

Jädrar vilka irriterande små buggar det har blivit i och med namnbytet på bloggen. Eftersom man kunde byta namn direkt i bloggens egna inställningar tänkte jag nog oreflekterat att allt sånt där bara skulle löööösa sig av sig självt.

It did not.

Irritationsmoment 1 (hojt hojt alla bloggare!):
Det verkar ha buggat ihop totalt hos alla er som använder blogger och har min blogg med i länklistor. Hos flera har jag sett att bloggen står som "fröken c" i era listor, sen går länken lustigt nog till mariacarlander -men till mitt 3-4 dagar gamla verkstadsinlägg >länken uppdaterar alltså inte som den ska! En liten förhoppning och bön, det vore jätteschysst av er om ni ville uppdatera era blogglistor så att länkarna uppdaterar som de ska.

Prettyprettyplease


Irritationsmoment 2:
Bloggen kommer inte upp på google när man söker (om man nu inte råkar söka på exakt rätt adress). Enormt enerverande. Jag har ingen aning om vad jag kan göra av det, så tekniskt sinnade hithittare får jättegärna tipsa. Just nu blundar jag och hoppas att det löser sig med tiden...

I övrigt har jag ändrat länkning på etiketterade inlägg etc -men hittar ni buggar får ni jättegärna berätta om dem!

7 kommentarer:

Medea sa...

sådär, nu har jag fixat länken. Är du helt säker på att du inte har klickat i att bloggen inte ska komma upp i sökningar? Dubbelkolla det, så löser det sig nog snart.

Clara sa...

Länken är fixad!

Om google så har jag för mig att det fungerar som så att ju oftare andra sidor länkar till en sida, desto högre upp hamnar den i sökningen. Så om bara alla länklistor hamnar rätt och alla börjar länka till rätt sida borde den gå att söka på.

maria carlander sa...

Tack fina ni!
Båda för att ni fixar länkar och för tipsen, jag hoppas att det löser sig med tiden, precis som du skriver Clara.

PetraO sa...

Fixat!

med nål och tråd sa...

Klart!
Det dröjde nån månad innan min blogg dök upp som söksvar när den var ny (för fem år sen). Det går nog snabbare nuförtiden, men jag tror ändå som Clara att det kan ta ett tag.

Tyg och otyg sa...

För mig har det varit olika. Jag har inte ändrat länken ännu, men häromdagen kom jag direkt till nya bloggen, tidigare idag till gamla och nu till nya igen. Konstigt! Jag uppdaterar länken nu iaf, man vill ju inte missa nåt. :)

Astrid sa...

Låter konstigt att du ska behöva vänta på att andra länkar till din blogg när du använder Googles eget verktyg, Blogger. Men kanske får du ge dem några dagar att genomföra ändringen.