onsdag, december 12, 2012

piss å skit

(Inte på er alltså, ni är jättefina)

Jag kom inte in på mitt förstahandsval, korta lärarprogrammet, för studier till våren, för tydligen tar inte Uppsala Universitet in några med mitt ämne under våren 2013. Wtf liksom? Så nu måste jag äta socker och göra listor. Tänka med hjärta eller taktik? Tänka enkelt eller krångligt? Tänka effektivt eller skönt just nu? Och så förhoppningsvis få svar snabbt som attan från alla dem jag intensivmejlat nu i eftermiddag.

Wish me luck.

9 kommentarer:

soldatkullen sa...

Hej!
Gillar din blogg mycket. Håller själv på med en del stickning och är utbildad keramiker. Håller på att reka drejskiva och ugn och blir inspirerad av dig! Så sugen på att bränna raku igen. Dina grejer är riktigt fina, både keramik och stick. Hoppas framtiden ordnar sig på ett bra sätt. Jobbigt när det inte blir som man vill...

Anonym sa...

Lyssnar på ditt hjärta. <3

Futu sa...

Åh, så synd! Vilka ämnen tänkte du bli lärare i?
Håller tummarna för att du hittar nåt som passar dig.

Tuvilda sa...

Jag önskar dig verkligen lycka till! Kanske något annat universitet tar in folk med ditt ämne. Det är ju skitkonstigt att de inte tar in folk pga vilka ämnen de har, man läser ändå bara sånt som inte har absolut någonting att göra med sitt ämne. Åtminstone gjorde inte jag det på Umeå universitet, jag har också gått korta lärarprogrammet och är nu på sista kursen. Korta lärarprogrammet var typ, nu minns jag inte exakt men halva terminen teori om typ skolans historia och olika inlärningsteorier och andra halvan av terminen praktik (och så var det i två terminer) eftersom jag inte gjort praktik när jag läste mina ämnen. Fast jag är inte säker på att det var riktigt halva terminen praktik, men typ 8 veckor har jag för mig, så totalt 16... Men det handlade åtminstone inte om vilket ämne man hade, bara praktiken då. Teorin läste jag med alla möjliga blivande högstadie- och gymnasielärare.
Kolla typ i Stockholm eller nåt annat närliggande. Lycka till!

Anonym sa...

lycka till! kom ihåg att du i alla fall kan värma dig i finaste sjalen nu i vinter och det skulle ju vem som helst bli lite lyckligare av =) kramar från eddy

Ida sa...

Låt hjärtat bestämma för det blir bäst på lång sikt. Vilken fin blogg du har jag gillar vågmössorna skarpt.

Cecilia N sa...

Hoppas att saker ordnar sig lätt och bekvämt för dig. Det är så himla krångligt och besvärligt annars.

Själv hoppas jag vara på väg till Uppsala nu i januari.

Anonym sa...

I do wish you luck!

Anonym sa...

Lärutbildningar är en djungel! Har du kollat på distansutbildning i Växjö? Det blev lösningen för min sambo. Lycka till! Och tack för en otroligt inspirerande blogg :)