söndag, december 02, 2012

advent

Det är kallt och oändligt vackert ute. Allt fylls av ljus så att varje kvist, fotspår och driva strålar. Vi följer med och sätter upp egna ljusstakar inomhus, tänder ljus och tindrar.

Burken för Lindvalls Bankett kaffe är fylld med saffransskorpor och i ugnen ligger pepparkaksskorporna på torkning. I garderoben har den hemmagjorda glöggen snart jäst klart och ska tappas på flaskor. Nu väntar promenad genom vintern ned till verkstan.

En riktigt vacker första advent till er!

7 kommentarer:

frisky frog sa...

Egentligen är jag inte så förtjust i gult, men dina vantar är så fina!
/Ha en skön 1:a advent!

Maritas Maskor sa...

Dina vantar är såå fina!!
Grått och gult är underbart vacker ihop!
(och så matchar ju saffransskorpor till :) )

Dödergök sa...

Men å vilken fin vante som skymtar där, när jag är klar med all julklappsstickning ska jag grotta ner mig i någonting mönsterstickat och långsamt.

Hanna sa...

Tjo!
Jag har en glöggfråga: hur vet man om allt går som det ska?! Hushållet gjorde en sats på svagdricka efter ett recept från bloggen din och första veckan bubblade det som tusan i vattenlåset, men sen dess har det varit tyst. Är det ett dåligt tecken eller som det ska vara? :)

Vantarna är så himla fina! Du har verkligen känsla för färg, allt du gör blir så stilrent men ändå mysigt.

Ha det bra!
Hanna

Blenda sa...

Hej, jag har visst missat ett gäng nya inlägg här, och OJ, vad fin din keramik är! Jag älskar de små skålarna, det andra är också fint, men skålarna är fantastiska. Jag håller med dig om det där att ha saker bara som prydnad, det är inte min grej. Man måste kunna använda det till något. Därför svämmar mitt hem över av tex fina skålar och ljusstakar! :-)

Ha det gott/Blenda

fröken c sa...

Tack alla, jag ska berätta mer om vantarna framöver!

Glöggfrågan; det är precis som det ska! Det bubblar massor första veckan, och sen stillnar det (och börjar lukta mer som glögg än som jäst). Så, bara att vänta i lugn och ro :)

Svea sa...

Hej! Vilken fin och mysig blogg, är så glad att jag hittade hit via mönsterarkivet för såå fina saker du gör, välgjort, smakfullt och trevligt! Har kikat runt ett tag nu och ska fortsätta en stund till för det här gillar jag!! :) Trevlig kväll, Sandra