fredag, oktober 05, 2012

HBT-abc


Platsen var lika vacker som alltid, både van och ovan på samma gång och märkligt var det att komma som gäst och deltagare till en plats där jag så ofta själv är kursledare och föreläsare. Märkligt och väldigt väldigt skönt.

Jag har varit på jobbkonferens i dagarna tre, en konferens som jag för en gångs skull såg fram emot att åka till trots tidspress och annat som skulle ha behövt göras. Eftersom jag dessutom inte har så lång tid kvar innan jag slutar på mitt jobb så kändes det extra mycket som lyx att få åka bara för egen skull, bara för att lyssna med mina öron och se med mina ögon -inte för att samla material eller ha en uppgift att utföra efteråt. Bara ta in.


Ämnet var HBT och mångfald och det var själva anledningen till att jag såg fram emot att åka på konferensen. Tycker väl generellt att jag har anständig grundkoll och hänger i rätt medvetna kretsar men såg fram emot att få lyssna och lära mycket mer. 

Dagarna har varit fantastiska, fyllda (välfyllda om vi säger så -program fram till tio på kvällarna) av duktiga föreläsare, personliga berättelser, roliga talare och metodövningar. Jag har lärt mig mer framförallt om T:et i HBT, transpersoner, om texttolkning och om normkritik. Jag kommer hem glad, nöjd och lite mer hbt-kunnig än i onsdags. Och jag ser fram emot att jobba vidare med allt detta i skolvärlden som lärare en dag.


1 kommentar:

Iréne JB sa...

Tycker väl att jag har ganska bra koll på HBT, men en sådan konferens skulle nog vara väldigt bra. Säger en som jobbar i skolvärlden.