lördag, juli 21, 2012

balkongdag och uppdragsavstämning

Det är äntligen sol på balkongen! Jag har stickat klart en till snabb mössa och fäst hundra trådar på gamla och nya projekt som fastnat i detta, det sista och tråkigaste stadiet i en stickning. Och plötsligt är fyra saker färdiga, bara sådär! Det betyder att jag har gjort 11 projekt av garn från stashen i år, så det betyder att det bara behövs ett till för att uppnå målet!


Projekten har hittills inte varit jättestora, bara en tröja so far, fast inkluderade å andra sidan filten av mormorsrutor som ju var stor som tre tröjor. Men jag gillar utmaningen att sticka av det man har stashat och håller just nu på att dividera med mig själv om jag ska fylla på garnlagret på favoritaffären hemslöjden i Umeå -eller om jag ska framhärda och fortsätta med projektet året ut. Det syns en ordentlig skillnad i garnkorgen redan, och jag har dessutom använt upp filt-garnet som var i en kasse på sidan av. Så det känns skönt. Kanske gör jag ett mellanting, fyller på lagret med lite basfärger (grått, mörkgrått och vitt) som jag använder mycket, men väntar med att köpa lite roligare och lyxigare garner tills jag drivit uppdraget så långt som jag vill driva det.

Imorgon bitti åker jag norrut, hem till det första och riktigaste hemma, med familj, katter, gräsmatta och den del av Sverige som alltid kommer att vara vackrast för mig; Höga kusten. Jag tar med lite stickningar och böcker, och så får vi se vad som händer under de två veckorna där. Kanske ligger jag på gräsmattan och klappar katter i två veckor, kanske drar jag ut på äventyr. De fyra färdiga projekten får fotas och bloggas när jag är tillbaka, och kanske har de utökats med det tolfte projektet då också.

Tills dess får ni stå ut med min keramik, det kommer lite tidsinställda inlägg framöver. Och så hoppas jag att ni har det riktigt gott, vart i landet eller världen ni än befinner er.

6 kommentarer:

Saras pyssel sa...

Vad härligt att det är så nära tills du nått målet! Bra jobbat! Jag hoppas att du får en riktigt skön semester som fyller på energin ordentligt!

Maritas Maskor sa...

Åh vad du har varit duktig med att både få klart gamla projekt och jobbat ner garnlagret!!
Duktigt!!

Anonym sa...

Hurra för både projekt och Höga kusten!
Äventyra Dig gärna ned på Svedjeholmsåkern om Du är middagssugen någon dag!
/Lindha

Anonym sa...

Härligt, det är alltid inspirerande att läsa om andra som arbetar på att minska på garnlagret. Tror jag också började på 12in2012, men kom av mig, eller var det redan 12in2011? Och ha det så skönt på Höga Kusten! Själv är jag, som kommer från Kvarken-området, nyfiken på Höga Kusten som jag inte sett mer av än Höga Kusten-bron.

Anonym sa...

Åhh, kan man beställa nålbundna av dig? vallkro@hotmail.com
Mvh Linda

fröken c sa...

Hej Linda!
Tyvärr, just nu gör jag inga saker på beställning!

Men lycka till att hitta -eller lära dig nålbindna :)