tisdag, maj 08, 2012

frågvist

Sara skickade elva frågor till mig, och jag tänker att det vore snällt att svara på dem eftersom jag har skickat ut elva frågor till en massa andra personer och hoppats på svar. Och så är det ju väldigt lockande att orera en stund om sig själv. Men jag skickar inte ut några nya frågor, de sparar jag för framtiden!


1. Om du fick resa precis vart du ville i världen, vart skulle du åka då?
Överallt. Rätt länge nu har jag närt någon form av passion inför att resa till mongoliet och bo i en jurta.


2. Vilken egenskap hos dig själv är du mest stolt över?
Jag tror att den egenskap hos mig själv som betytt mest för mig och min självkänsla under egentligen hela mitt liv är att jag *jantelagsgenerat host och harkel* är snabbtänkt och rätt klipsk. Har lätt för att lära och är ruskigt snabb i tanke och tunga (lite för snabb ibland). Blir lite uttråkad om jag känner att jag hela tiden kan "vinna" över folk i diskussioner, eller om de inte förstår/uppskattar snabba skämt och ordvrängerier. 


3. Vad är ditt favorituttryck?
-Nejmen dra mig baklänges in i fågelholken!
Det är inget uttryck som jag någonsin använder, men det är lätt mitt favorituttryck.


4. Cola eller Fanta?
Vatten. Eller gin och tonic om det måste bubbla.5. Vad är din favoritsovställning?
Framstupa sidoläge. Så att dö i förtid i sömnen är inte något troligt slut för mig.

6. Vilken blogg tycker du allra bäst om att läsa?
Oj, jag har så många bloggar som jag tycker om att läsa, på olika sätt! Men Dödergök har en speciell plats i mitt blogghjärta. Hennes var en av de första bloggarna jag hittade till och en av de absolut största inspirationskällorna för mig i allt från att själv börja blogga till att lära mig tvåändsstickning, och alltid en av de bloggar jag blir gladast över att kolla in hos. Hon är lite min idol och jag blir alltid extra glad när hon har skrivit någon fin och peppig kommentar hos mig!

7. Har du något speciell talang som kanske inte så många känner till?
Jag kan hålla fingrarna helt raka och sedan böja på bara den översta leden. Världens partytrick.


8. Favoritdag i veckan och varför?
Lördag, speciellt morgonen när man bara kan mysa in sig i att hela helgen är kvar.9. Vem ringde du till senast?
En vän som flyttat från stan och nu bor på en gård med lamm och självhushållningsplaner. Jag vill också! Jag vill bo i ett litet hus med stor, stor trädgård och kanske ett får eller två, jobba halvtid med något som engagerar mig och ägna resten av tiden åt att odla grönsaker, hantverka och förändra världen genom små saker.

10. Morgonpigg eller morgontrött?
Ohejdat morgonpigg. De morgnar när jag lyckas sova längre än till åtta gråter jag nästan en skvätt av glädje och tacksamhet. Jag kan inte sova länge på morgonen även om jag varit uppe till fyra kvällen innan. Min bästa rytm vore att gå och lägga mig vid tio varje kväll och sen sova till halv åtta. Men det skulle kind of utesluta allt socialt liv, så det blir inte riktigt så.

11. Ungefär hur många sms/mms skickar du en vanlig vecka?
 Inte många, det känns som att Facebook har tagit över där. Annars så träffas jag hellre, eller ringer och pratar.


Ära, berömmelse och fanfar till dig som tagit dig genom hela inlägget! Du förtjänar choklad, så ta dig en tur till affärn nu och unna dig lite.


6 kommentarer:

Saras pyssel sa...

Tack snälla du för alla svar! Jättekul att läsa! Hm... choklad är jag värd alltså? Finns bara 2 meter bort... farligt! ;-)

Iréne JB sa...

Nej, ingen mer choklad idag :)
Å så fick jag svaret på var mitt sociala liv tog vägen. Sover nämligen ofta mellan 10 och halv 8 (eller kl 6 på vardagar).

Dödergök sa...

Å vad du är gullig! Du är ju min favorit också, ju! :)
Vi borde träffas någon gång och vara varandras favoriter!

Kram!

fröken c sa...

Dödergök: Haha, lätt, det borde vi!

sonja sa...

Inte är det så att fröken C har en gul konken och cyklade förbi Kungsgärdet center ca kl 16 igår? Undertecknad stog då och väntade på bussen ner till stan och tyckte att jag kände igen dig när du cyklade förbi. Vågade inte ropa, så säker var jag inte men i efterhand så känner jag att det måste ha varit du :-)

fröken c sa...

Hej Sonja! Det var år och dag och evigheter sen!
Jo, visst har jag en gul kånken och pustade förbi kungsgärdet på väg till träning igår :)