fredag, april 20, 2012

sommaren


Jag blev antagen! Jubelrop och fanfarer!

Tidigare i vinter så sökte jag en sommarkurs i keramik på Capellagården på Öland. Det verkar vara världens finaste skola. På somrarna har de en massa spännande sommarkurser, bland annat en keramikkurs på två veckor. Två veckor! Två veckor med lera, drejande, sommar och Öland utanför fönstret. Jag har aldrig varit på Öland och jag tänker att det är hur fint som helst där.
Så nu är det bara att börja samla inspiration och ideer. Mest av allt skulle jag vilja lära mig att dreja stort och högt, och ha kontroll över processen så att det inte alltid känns som en ren lyckträff när något blir okej. Och sen leka runt med massa glasyrer, måleri och dekorationer. Gärna göra fler varianter av de här från senaste keramikkursen, gillar de lejongula skarpt.
Vad ska du göra i sommar?


12 kommentarer:

Memmels morot sa...

Grattis, så härligt! Det är verkligen bästa semestern att unna sig en lång, rolig kurs i härlig miljö. Själv ska jag till Östersund på byggnadsvårdsläger.

nitsirk sa...

Å så härligt det låter, grattis!!! Det blir kul att läsa om vad du hittar på sen då :)

Jag vill också gå sommarkurs men våren har varit så upptagen att jag inte hunnit tänka.

Heldri sa...

Så roligt! Jag tror du kommer att få två underbara veckor. Har du möjlighet tycker jag du ska försöka besöka Neptuni åkrar på nordvästra Öland, så vacker plats!

Garnhumlan sa...

Stort grattis! Öland är en av de bästa platserna på jorden. (Men jag har inte så mycket att välja mellan som du har.) Tror ändå att du ska finna det fantastiskt.

Iréne JB sa...

Grattis! Gillar verkligen Capellagården. Har aldrig gått någon kurs där, men besökt det flera gånger. Sommaren för mej kommer bestå av en massa mys med barnen och fjällvandring med hela familjen.

elin sa...

vad roligt! är jättemysig skola och öland är fantastiskt!:) Lycka till!

Emmas dagar sa...

Det ÄR hur fint som helst på Öland!
Grattis till kursen! Du kommer att få 2 toppenveckor :-)

Cecilia N sa...

Jag ska sitta och vara avundsjuk (men inte missunsam) på dig och läsa mig blå. För inte tror jag att jag hinner läsa klart sista kursen före sommaren. (Eja jag gjorde!)

I augusti nån gång är deadline för fortsättningen. Jag hoppas jag hinner.

riotyarn sa...

Grattis! Capellagården är hur fin som helst, jag gick en sommarkurs där för några år sedan och blev helt betagen.

Dödergök sa...

Ååå grattis! Vilken fantastisk sommardröm. Capellagården ska ju var så otroligt bra.

Själv ska jag måla fönster och måla fönster och så ja just det måla lite fönster. Men jag ska också ha jord under naglarna och jag ska lyssna på fågelsången och inte ta någonting för givet den här sommaren.

KataM sa...

Grattis, det blir säkert två fantastiska veckor! Jag har aldrig gått någon kurs på Capellagården, men däremot besökt den och det verkar vara en skola full av kreativitet. Och Öland är så vackert!

Själv har jag anmält mig till en kurs i fotoscreen för textiltryck på Vadstena folkhögskola i juni.

Ulrika sa...

Under två veckors intensivt arbete med lera kommer du att lära dig mycket! Kul! Jag hoppas att vi åker och bor på en eller flera hälsingegårdar i sommar.