torsdag, februari 16, 2012

spöktulpanenI julklapp av mamma fick jag tre påsar med blomlökar från Holland, med instruktionerna att de skulle sättas ned i jord i januari och sedan står mörkt fram till i mars-april då man tar fram dem och de förhoppningsvis börjar blomma. Så, jag köpte jord (den ständiga känslan av att vara lurad när man köper och kånkar hem något som hela planeten består av), satte ned lökarna i balkonglådorna och gömde dem i den mörka skrubben.

De flesta lökar verkar bete sig som de ska och sova lugnt i lådorna, men en av dem fick fart direkt. Jag ignorerade den aktivt med någon sorts vag tro på att om jag inte låtsades om den så skulle den säkert skärpa sig och stanna i växten. Det gjorde den inte. Blekgul och nästan spöklikt transparent växte den vidare inne i skrubben tills jag idag insåg fakta och tog upp den. Nu får den stå i en egen liten kruka i fönstret, och förhoppningsvis få lite färg.

I eftermiddag sätter jag mig på tåget norrut, det blir familje- och kompisbesök och det känns skönt och lyxigt. Med i väskan packas det hemspunna Tokyogarnet och en ny idé, den sjuttonde i ordningen, om vad jag ska göra av det.


2 kommentarer:

TokTova sa...

Klorofyllbrist!:-) Men den är nog grön när du kommer tillbaka igen!

Saras pyssel sa...

En riktig kämpe minsann! :-)