onsdag, februari 29, 2012

Nja

Allt kan ju inte bli lyckat. De gigantiska sockarna skulle tovas och bli små schyssta tofflor med korta skaft. De levde inte riktigt upp till förväntningarna (men ser lite snyggare ut på bilderna än vad de är i verkligheten). En resumé av processen;

1. Stickar absurt stora sockar i dubbelt tvåtrådigt ullgarn. Följer inte mönstret exakt utan gör lite som jag känner för. Visade sig inte vara en skitsmart idé den här gången.
2. Slänger in dem i tvättmaskinen tillsammans med ett par handdukar och vanligt tvättmedel på 60 grader. De tovar sig lite försiktigt men är fortfarande gigantiska.
3. Beslutar mig för att försöka handtova ihop dem resten med såpa. Dålig idé. Tre timmar och tio russinfingrar senare är de fortfarande stora nog åt en skogshuggare.
4. Suckar och väntar till nästa tvätt
5. Slänger in dem och handdukar med kopiös mängd såpa i maskinen och kör dem på nytt 60 gradersprogram.
6. Resultatet.


De är fortfarande för stora och nu är jag less på dem. Ska hitta en vän med större fötter än mig och ge bort dem och låtsas som att jag tycker att de är jättefina. En vän, med andra ord, som inte läser min blogg.

Mönster: Fuzzy feet
Garn: Typ 150 g tvåtrådigt ullgarn, stickat med dubbla trådar
Stickor: 5½ tror jag
Utlåtande: Mjäh.

8 kommentarer:

fröken blund slår dank sa...

hej hej här är jag :) Jag har stl 41-42 :) hahahahaha, men det är klart...jag är ju mer en blogg-vän...eller bara det, om ens det hihi. fina var de iaf!

Jessica sa...

Testa att tvätta en gång till i 40 grader. Har för mig att det är i den temperaturen som ull tovar sig bäst. Ps: jag tycker allt att du överdriver fulheten, de är ju riktigt söta!

Ett nystan.. sa...

Tycker dom var jättefina! Hoppas några fötter till dom..

Ett nystan.. sa...

"Hoppas du hittar några fötter till dom.." skulle det ju vara :)

Dödergök sa...

De är ju jättefina på bild! Det är lite knixigt det där att tova i maskin, man vet liksom aldrig riktigt hur slutresultatet blir.
Nu blev jag också sugen på att prova.

Karin sa...

Kul att se resultatet, även om det inte blev som du tänkt dig. Jag har gått och funderat över den där jättesockan och nu vet jag. På bild ser de jättefina ut tycker jag.

Solveig Lövendahl sa...

Synd du inte blev nöjd, jag tycker också de ser riktigt söta ut!

silveropulver sa...

Kör de i maskinen igen! Då tror jag de blir perfekta!