söndag, januari 08, 2012

härva påI min julklapp till mig själv ingick ett härvträ som jag nu har invigt. Det blir ju skitbra! Inget mer nystande runt fåtöljen. Garnet är det första hektot av tre, spunnet enkeltrådigt av blandad och lite tweedig ull från Tokyo. Jag gillar resultatet jättemycket och tänker att det ska bli en stor eller lång rustik sjal framöver. Bara de andra två hektona ull kvar att spinna först.


Idag är det sista dagen på min tre veckor långa och lugna julledighet. Det har behövts, och jag ser inte fram emot att gå upp i gryningen imorgonbitti (även om jag för det mesta tycker väldigt bra om mitt jobb). Dessutom håller en förkylning på att smyga sig fram -jag tror att jag är allergisk mot att börja jobba igen. Tur att det i alla fall sakta blir ljusare och ljusare.

3 kommentarer:

Matilda sa...

Åh vad vackert! Jag blir så inspirerad till att börja spinna...

Dödergök sa...

Vilket vackert garn! Jag är jätteimponerad av dig ska du veta.

Jag känner också det där krypet i kroppen av att börja jobba igen. Jag älskar ju mitt jobb men det är väldigt skönt att vara ledig och sköta sig själv också. Ska därför stornjuta av min sista lediga dag idag, bara göra sånt jag vill och sticka massor.

nitsirk sa...

Å vilket underbart tweedgarn!

Jag vill säga tack till dig för att du var en av de som lockade mig att börja spinna. Det är ett härligt hantverk som ger stickandet helt nya dimensioner!