lördag, december 17, 2011

glögg och helgkurs

Först av allt: Jag har j u l l o v ! Hur skönt är inte det? Typ 12 av tio möjliga. Jag fick inleda jullovet med glöggkalajs i kollektivet, massa folk, hemgjord glögg, ohemula mängder saker att äta till glöggen och huuur trevligt som helst. Det kanske blev lite vin också. Det kanske blev många glas vin. Och inte så mycket sömn.

Jag belönade sen mig själv genom att tvinga upp min lekamen i ottan för att gå på helgkurs. Jag spontananmälde mig till en introduktionskurs i permakultur som en kompis håller. Superbra dag (även om det var lite farligt att vi fick sitta i mjuka, sköna och sömnvänliga soffor hela dagen) om ett väldigt intressant ämne. Jag kanske berättar mer om det framöver, och annars -kolla upp det. Det är typ det nya svarta i odlingsvärlden (och typ det gamla svarta i hela världen eftersom permakultur egentligen handlar om att odla smart på så sätt som människor odlat och levt i alla tider för industrialismen). Imorgon fortsätter kursen.

På måndag ska jag sova.
Bilden är hämtad härifrån


3 kommentarer:

Jo sa...

Det låter intressant! Har du stött på Fobo? Himla intressant sätt att tänka och det verkar gå hand i hand med permakultur vad jag kan förstå. Jag har varit på ett par föreläsningar om sånt och det är ruskigt inspirerande - och självklart när man väl tänker på det!

Skönt med jullov också!

fröken c sa...

Fobo har jag inte koll på, tack för tipset, det ska jag kolla upp!

Else sa...

Ja, det lyder rigtig interessant!