lördag, december 31, 2011

12 under 2012

Gott nytt år på er alla filurer! Jag önskar oss alla en hejdundrande glittrig och dekadent afton. Korka upp champagnen, dra på er fodralet och lägg mascaran tjock, för nu är det dags att kasta bort det gamla året oavsett hur bra eller kasst det var, och se med tindrande ögon och förhoppningsfjärilar i magen på 2012. Jag tror på 2012, jag tror att det kommer att bli ett bra år.


I hantverksdelen av mitt liv har jag gett mig själv ett uppdrag för 2012, och ser riktigt fram emot att ta tag i det. När garnkorgen började bli lite svår att stänga under hösten kände jag att det vore en idé med nån sorts köpstopp. Jag tycker inte om att samla saker på hög och vill gärna använda allt det garn som jag har istället för att fylla på med nytt hela tiden. Garnkorgen utgör nån sorts personlig anständighetsgräns för mig. På ravelry och på några bloggar har jag sett tanken "12 under 2011", tanken att man under året ska göra minst 12 projekt av garn från stashen, vilket ju är trevligt och sympatiskt på alla vis. Det ena ledde till det andra och här är fröken c's personliga uppdrag under 2012.

-Jag ska göra minst 12 projekt av garn från stashen/egenspunnet garn
-Jag får inte köpa något nytt garn eller ny ull innan dessa 12 är färdiga
-Att spinna ull till garn räknas inte som ett projekt, det måste vara ett färdigt plagg för att räknas
-När de 12 är klara får jag belöna mig själv med lyxgarn!


Lite förmildrande omständigheter finns också:
-Det är tillåtet att kompletteringsköpa garn i rimlig mängd om garnet tar slut under stickandet av ett plagg (men jag får förstås inte sätta igång projekt med tanken att jag ska köpa till något..)
-Jag får en nöd-femhundring att fuskhandla för om det dyker upp garn som inte går att vänta med att köpa till senare (men ev projekt av det garnet räknas såklart inte in i de 12)...

Jag har rotat runt i garnlagret och drömt om vilka projekt som härvorna ska bli, min inspirationslista -som säkert kommer ändras under året- finns till höger på bloggen, 12 under 2012. Där finns länkar till alla fina projekt som jag samlat i mosaikbilden.

Det här kommer bli bra!
Häng på du med om du vill.

11 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Jag hänger med absolut!!
Jag hade till och med tänkt vara ännu hårdare. Jag vill sticka upp allt mitt garn i garnlagret innan jag får köpa något nytt. ...
Fast...det är klart... om jag skulle åka till Stockholm i vår och besöka Litet Nystan....jaa då kanske... någon liten härva kanske...
:-)
Ha en jättefin nyårskväll och ett gott nytt 2012!!

Jo sa...

Det låter som ett ypperligt nyårslöfte! Jag har också en hrm... stor ... garnsamling och även om det isolerar borde jag verkligen haka på din idé om 12 under 2012.

Hoppas att du får ett fint avslut av 2011 och ett alldeles underbart 2012!

TokTova sa...

Mycket möjligt att jag hakar på faktiskt. Fast jag tror det får utökas till mer än garn i sådana fall. I det här hemmet finns nämligen oanständiga mängder med ull och för att inte tala om broderimaterial... Ska nog formulera min egen 12 under 2012. Fuskfemhundringen låter dock som en räddning. För det är ju väldigt troligt att man trillar på något som man inte kan låta gå förbi...

Annika Roos-Gäddnäs sa...

Gott Nytt År till dig. . .

Saras pyssel sa...

Det blir spännande att följa! Jag har lite samma grundidé, men har inte lika tydliga "regler" som du. Lycka till!!

Jessica sa...

Vilken bra idé! Ser väldigt mycket fram emot att få se allt fint som du kommer göra, speciellt koftan med ok!

Anna sa...

Hej jag hänger på och undrar vilket mönster är det till tröjan längst upp till vänster? Den benvita?!

Kristin sa...

Hei!
Dette var 12 flotte prosjekter! Blir spennende å følge med og se i løpet av året!
Kjempefin blogg du har!! :)

Cecilia N sa...

Låter rimligt att inte köpa garn för att man ska använda upp det man har först.

Sen kan man lova sig ( = mig) att avsluta sina projekt också.

Hm. Det får bli nån bloggning på det här ämnet "hemma hos mig" också. Sen.

ANNEPÅLANDET sa...

Ja, dette blir jeg med på. Det høres ut som en fornuftig måte å angripe garnlageret og UFO-er på.

Det er diverse grupper typ "12 in 2012" på Ravelry, men jeg har ikke meldt meg på noen der. Gjør som deg i stedet, dette var en god ide.

Riktig godt nytt år!

En tappad maska sa...

Vilken bra idé :-)